Maanmittauslaitoksen palvelut esittelyssä Kuntamarkkinoilla 11.–12.9. Helsingissä

Maanmittauslaitos on mukana Kuntamarkkinoilla 11.–12.9.2019 Kuntatalolla (Toinen linja 14, Helsinki). Kaksipäiväisessä kunta-alan ammattitapahtumassa Maanmittauslaitos esittelee palveluitaan osastolla S.24, 2. kerros.

Maanmittauslaitoksen osasto Kuntamarkkinoilla

Keskiviikon teemana huoneistotietojärjestelmä

Keskiviikkona 11.9. osastomme teemana on erityisesti uusi huoneistotietojärjestelmä, jonne kootaan vähitellen tiedot taloyhtiöistä, osakehuoneistoista sekä niiden omistajista ja panttauksista. Myös paperisista osakekirjoista luovutaan Suomessa vähitellen. Tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa siitä, miten huoneistotietojärjestelmä vaikuttaa eri toimijoihin ja asuinhuoneiston omistajan arkeen.

Keskiviikkona ohjelmassa on myös Maanmittauslaitoksen tietoisku klo 9.00–9.20 salissa A3.1 (3. kerros). Tietoiskun aiheena on huoneistotietojärjestelmä ja se, missä järjestelmän käyttöönotossa mennään tällä hetkellä.

Torstaina kerrotaan Maanmittauslaitoksen sähköisistä palveluista

Maanmittauslaitoksen sähköisistä palveluista tutuimpia ovat ilmaiset Karttapaikka ja Paikkatietoikkuna. Asiointipalvelun kautta voi jokainen kiinteistönomistaja tarkistaa omia kiinteistöjään koskevia tietoja vahvan tunnistautumisen avulla ja tilata otteita, esim. rasitustodistus ja kiinteistörekisteriote.

Kiinteistövaihdannan palvelu on kaikille avoin Maanmittauslaitoksen tarjoama verkkopalvelu. Sillä voi tehdä lähes kaikkia kiinteistöjen luovutukseen liittyviä sopimuksia ja hakemuksia sähköisesti vaikkapa omalta kotisohvalta! Palvelun käyttäminen säästää aikaa ja vaivaa kaupanteossa.

Torstaina Maanmittauslaitoksen tietoiskun aiheena on kiinteistökaupan ja maanvuokrasopimusten tekeminen sähköisesti. Tietoisku pidetään klo 13.00–13.20 salissa A3.7 (3. kerros).

Kuntamarkkinoilla myös Paikkatietoalusta-hanke

Myös Paikkatietoalusta-hanke on mukana Kuntamarkkinoilla. Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Paula Ahonen-Rainio kertoo Paikkatietoalustan osoiteosahankkeesta tietoiskussa torstaina 12.9. klo 10.00–10.20 (A 3.1, 3. krs).

Paikkatietoalusta on esillä myös Rakennetun ympäristön digitaalinen ekosysteemi -tietoiskussa keskiviikkona 11.9. klo 15.00–15.45 (A 3.8, 3. krs), jossa puhujana on mukana hankepäällikkö Antti Jakobsson, Maanmittauslaitos.

Paikkatietoalustan piste sijaitsee toisessa kerroksessa, osasto 2.21. Hankkeen asiantuntijat ovat tavattavissa osastolla omilla päivystysajoillaan, jolloin voit tulla kysymään tarkemmin esimerkiksi osoitteista, kuntien maankäytön digitalisaatiosta tai hankkeesta yleisesti.

Katso tarkemmat ajat ja tiedot ohjelmasta

Lisätietoja

Kuntamarkkinat on Suomen julkishallinnon tapahtuma, jossa on mukana valtion hallintoa, yrityksiä ja yhdistyksiä. Maksuton tapahtuma on avoinna ke klo 9–17 ja to klo 9–15.

Lisätietoa tapahtumasta Kuntamarkkinoiden sivuilla.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Ulla Mikkanen, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, p. 040 801 1261

Anniina Lundvall (Paikkatietoalusta-hanke), etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, p. 050 342 7251

 

Uusimmat uutiset ja blogit