Maanmittauslaitoksessa on hyvä työskennellä

Maanmittauslaitoksen henkilöstön työtyytyväisyys on ollut pitkään hyvin korkealla tasolla ja kehityssuunta on myönteinen. Joka vuosi pohdimme, onko mahdollista yltää vielä parempiin tuloksiin? Jälleen kerran voimme todeta: kyllä se on mahdollista!

Maanmittauslaitoksen iloisia työntekijöitä.
Kuva:
Julia Hautojärvi

Joulun ja vuodenvaihteen lähestyessä tehdään useimmilla työpaikoilla yhteenvetoa vuoden saavutuksista ja tuloksista. Samalla kuulostellaan työntekijöiden tunnelmia kuluneesta työrupeamasta. Maanmittauslaitoksessa mittaamme työtyytyväisyyttä useista eri näkökulmista valtion henkilöstötutkimuksen, VMBaron, avulla.

Henkilöstötutkimuksen kautta saamme tietoa muun muassa siitä, mitä mieltä henkilöstö on johtamisesta, työn sisällöstä, palkkauksesta, uudistumisesta, työyhteisön toimintakulttuurista, työ- ja toimintaympäristöstä sekä vuorovaikutuksesta ja viestinnästä. Tutkimustulosten mukaan parannusta tapahtui tänä vuonna kaikilla osa-alueilla lukuun ottamatta palkkausta, jonka arviointi pysyi ennallaan. Henkilöstön antamat arviot paranivat joko merkittävästi tai erittäin merkittävästi verrattuna viime vuoteen.

Työn sisältö ja vaikutusmahdollisuudet koetaan erinomaisiksi

Tutkimuksessa henkilöstön tietoisuus työn tavoitteista, mahdollisuudesta vaikuttaa omaan työhön, työn mielenkiintoisuus ja haastavuus sekä työstä motivoituminen ja innostuminen arvioitiin hyvin korkealle yli neljän keskiarvolla (asteikolla 1-5). Henkilöstön mielestä työ- ja toimintaympäristö tukevat työtyytyväisyyden kokemusta yhä merkittävämmin. Työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen saa kaikista kyselyn arvioista korkeimman keskiarvon ja sen merkitys on vahvistunut entisestään.

Eniten nousivat tämänvuotisissa arvioissa osaamisen, oppimisen ja uudistumisen kokonaisuus. Tulokset osoittavat, että omassa työssä voi oppia, ja sitä voi uudistaa. Työnantaja tukee kehittymistä, jossa auttavat kehityskeskustelut. Johtaminen, työyhteisön toimintakulttuuri sekä vuorovaikutus ja viestintä koetaan yhä tärkeämmiksi työtyytyväisyyden rakentajiksi. Kaikesta tästä koostuu Maanmittauslaitoksessa koetun työtyytyväisyyden kokonaisarvio, joka hipoo jo neljän keskiarvoa.

Tutkimuksen mukaan olemme oikealla tiellä

Henkilöstön työtyytyväisyys vaikuttaa suoraan työmme tuloksellisuuteen ja laatuun. Työtyytyväisyydellä on suora yhteys ulospäin asiakastyytyväisyyteen ja työnantajakuvaan. Jatkuvan kehittämisen ja kehittymisen hengessä haluamme vahvistaa kaikkia näitä ulottuvuuksia entisestään. Jatkamme uuden strategiamme mukaisesti työskentelyä laadukkaiden palvelujen, korkeatasoisen tutkimuksen ja hyvän työpaikan varmistamiseksi. Kehittämistyöllä haluamme säilyttää henkilöstön työtyytyväisyyden vähintään nykyisellä, hyvällä tasolla. Vai onkohan meidän mahdollista yltää vielä hiukan parempaan työtyytyväisyyteen?

Johanna Snellman
henkilöstöjohtaja

Maanmittauslaitoksen henkilöstöjohtaja Johanna Snellman

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Voin allerkirjoittaa henkilöstöjohtajan näkemyksen. Puoli vuotta on vasta takana MML:ssä, mutta ensivaikutelma on positiivinen. Johtaminen on ihan erilaista (positiivisessa mielessä) kuin edellisissä työpaikoissani. Lisäksi ICT-toimintaan ja -lähestymistapaan panostetaan parempaan suuntaan vahvasti.

In reply to by Juha Järvinen (ei varmistettu)

Kiitos kommentista. Teemme parhaamme, jotta ensivaikutelma vakiintuu pysyväksi kokemukseksi.

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit