Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitos jälleen edistämään eurooppalaista paikkatietotutkimusta ja -koulutusta

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen geoinformatiikan ja kartografian osastonjohtaja Prof. Juha Oksanen valittiin jäseneksi AGILE:n johtokuntaan (Council), joka edistää geoinformaatiotieteen akateemista tutkimusta ja verkostoitumista Euroopassa.

tiedon visualisointi

Suomessa tehtävä paikkatietoalan tutkimus on vahvasti kansainvälisesti verkostoitunutta. Maanmittauslaitos pääsee edistämään tätä tavoitetta pian näköalapaikalta. Eurooppalaisten paikkatietoalan tutkimus- ja koulutusyksiköiden yhdistys AGILE (The Association of Geographic Information Laboratories in Europe) on valinnut Prof. Juha Oksasen jäseneksi yhdistyksen toimintaa vetävään johtokuntaan AGILE Counciliin, johon kuuluu yhteensä kahdeksan jäsentä. 

- Paikka AGILE:n johtokunnassa tiivistää loistavalla tavalla Paikkatietokeskuksen tutkimusyhteistyötä eurooppalaisten sisaryksiköiden kanssa ja tarjoaa meille tärkeää näkyvyyttä erittäin tärkeällä pelikentällä. On myös henkilökohtaisesti hienoa päästä osaksi jatkumoa, jossa toimimme Tapani Sarjakosken luotsaamana yhtenä AGILE:n perustajajäsenistä ja Tiina Sarjakoski toimi järjestön edellisenä suomalaisena johtokunnan jäsenenä vuosina 2014-2018.
toteaa Juha Oksanen Paikkatietokeskuksesta.

AGILE:n tehtävänä on edistää eurooppalaista akateemista tutkimusta, opetusta ja verkostoitumitsta geoinformaatiotieteen alalla. 

Yhdistyksen keskeistä toimintaa ovat vuosittain järjestettävät AGILE-konferenssit. Tämän vuoden konferenssi järjestetään 14.¬-17.6. Vilnassa LIettuassa.
Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus sekä sen edeltäjä Geodeettinen laitos on isännöinyt konferensseja menestyksekkäästi Helsingissä kahdesti vuosina 2000 ja 2016. 

Lue lisää https://agile-online.org/

Uusimmat uutiset ja artikkelit