Maanmittauslaitos mukana digitalisoimassa hankintoja

Valtion hankintojen digitalisoinnin tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa hankinnat tehokkaiksi ja yksinkertaisiksi sekä raportoida niistä yhtenäisesti ja läpinäkyvästi.

Hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelma (Handi) kokoaa yhteen julkisten hankintojen ammattilaiset kehittämään valtion hankintatoimea. Ohjelma kuuluu Sipilän hallituksen Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihankkeisiin asunto-osakerekisterihankkeen tavoin. Mukana olevien yli sadan hankinnan ammattilaisen voimin on jo saatu näkyviä tuloksia hankintojen kehittämiseen. Myös Maanmittauslaitos on tiiviisti mukana tässä kehittämistyössä.

– Meillä Maanmittauslaitoksessa on tähän astikin ollut erittäin hyvin toimivia hankintojen osia, kuten sujuva toiminnan suunnittelu tai korkea menojen käsittelyn tehokkuus. Tämän hankkeen avulla voimme siirtyä hankinnoissamme seuraavalle tasolle kehittämällä hankintoja kokonaisvaltaisesti aina hankintojen suunnittelusta niiden raportointiin asti, iloitsee hankkeessa mukana oleva hallintojohtaja Matti Hyytinen Maanmittauslaitoksesta.

Hankkeen etenemistä voit seurata verkko-osoitteessa handi.fi sekä Twitterissä @HandiOhjelma

Maanmittauslaitoksen hankinnat Tutkihankintoja.fi-sivustolla

Valtion hankinnat avautuivat kaikille kansalaisille Tutkihankintoja.fi-sivuston julkaisemisen myötä. Palvelussa hankintoja voi tarkastella virastoittain, toimittajittain tai hankintakategorioittain.

Maanmittauslaitoksen hankinnat ovat kattavasti esillä uudessa palvelussa. Tutkihankintoja.fi-sivuston mukaan Maanmittauslaitoksessa on tehty hankintoja alkuvuoden aikana 26,2 miljoonalla eurolla. Suurimmat hankinnat liittyvät toimitiloihin ja ICT-palveluiden ostoon. Kaksi suurinta toimittajaa hankinnoissa ovat valtion konsernipalveluiden tuottajat Senaatti-kiinteistöt ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

– Palvelu lisää Maanmittauslaitoksen toiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Toisaalta sivusto kertoo siitä laajasta yhteistyökumppaneiden verkostosta, jota ilman emme voisi hoitaa palvelutehtäväämme, toteaa Matti Hyytinen.

Nyt julkaistu palvelu on ensimmäinen versio, jota kehitetään nopein syklein. Palvelun kehittämiseen liittyvät kysymykset ja kehittämisideat voi esittää valtion yhteishankintayksikölle sähköpostitse osoitteeseen analyysipalvelut@hansel.fi.

Lisätietoja

Valtiokonttorissa
Kehittämispäällikkö Hani Olsson, 029 550 3303, etunimi.sukunimi@valtiokonttori.fi

Maanmittauslaitoksessa
Hallintojohtaja Matti Hyytinen, 040 737 4494, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit