Maanmittauslaitos mukana OKRA-maatalousnäyttelyssä 4.–7.7.

OKRA-maatalousnäyttely järjestetään 4.–7.7. Oripään lentokentällä. Maanmittauslaitos on jälleen mukana useiden muiden maa- ja metsätalousministeriön alaisten organisaatioiden kanssa sisähallissa F, osastolla 276.

Traktori töissä pellolla.
Kuva:
Julia Hautojärvi

Maanmittauslaitoksen pääteema tapahtumassa on tilusjärjestelyt, joilla saadaan kustannustehokkuutta ja turvallisuutta moderniin maatalouteen. Tilusjärjestelyistä ja niiden hyödyistä pidetään useita puheenvuoroja tapahtuman aikana sekä pääohjelmalavalla että osaston omalla lavalla. Osastolle voi myös koska tahansa piipahtaa keskustelemaan aiheesta päivystävien asiantuntijoiden kanssa.

Maanviljelijälle hyödyllisiä palveluita

Yhteisosastolla Maanmittauslaitoksen asiantuntijat esittelevät myös sähköisiä palvelujamme, kuten Karttapaikkaa.

– Karttapaikan avulla voi muun muassa hakea kiinteistön sijainnin osoitteen perusteella ja selvittää kiinteistötunnuksen, tai tilata joko painetun kartan tai räätälöidyn maastokarttatulosteen haluamassaan mittakaavassa. Esittelypisteellämme on mahdollista tutkiskella karttatulostemalleja, kertoo Ulla Mikkanen Maanmittauslaitoksesta.

Karttapaikan lisäksi viljelijä voi hyötyä myös muista Maanmittauslaitoksen sähköisistä palveluista. Tule kuulemaan osastollemme Paikkatietoikkunasta, avoimista aineistoistamme sekä sähköisestä asiointipalvelustamme, josta saat esimerkiksi ajantasaiset tiedot omista kiinteistöistäsi.

Tietoiskuja viljelijöille

Osastollamme 276 on myös oma ohjelmalava, jossa on joka päivä virastojen ajankohtaisiin teemoihin liittyviä haastatteluja. Maanmittauslaitoksen asiantuntijat kertovat tilusjärjestelyistä ja muista maanviljelijälle hyödyllisistä palveluista. Katso lavan ohjelma uutisen lopusta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vierailee osastollamme avajaispäivänä keskiviikkona 4.7. klo 14.

Katso ministerin videotervehdys

Osaston lavaohjelma

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

4.7. keskiviikko

klo 10 Pärjäisitkö omin avuin 72 tuntia? Kalatalouden Keskusliitto
klo 11 Hyvä siemen, Ritva Vallivaara-Pasto, Evira. SEKÄ Afrikkalainen sikarutto, haastattelussa toiminnanjohtaja Ari Berg, Suomen Sikayrittäjät
klo 12 Avajaiset
klo 13 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 14 Ministeri Jari Lepän vierailu
klo 15 Maanmittauslaitoksen palvelut viljelijöille, Ulla Mikkanen, Maanmittauslaitos SEKÄ Ravinteet kiertoon -kärkihanke: Miten saadaan tilalla ravinteet tehokäyttöön ja maaperä kuntoon? Mikko Rahtola & Jukka Rajala (OSMO)
klo 16 Haastattelussa toiminnanjohtaja Ari Berg, Suomen Sikayrittäjät

5.7. torstai

klo 10 Uuden kalastuslain ensimmäiset vuodet, Kalatalouden Keskusliitto
klo 11 Afrikkalainen sikarutto, haastattelussa Eviran asiantuntija Hanna Lounela ja toiminnanjohtaja Ari Berg, Suomen Sikayrittäjät
klo 12 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 13 Peltolohkoihin kokoa tilusjärjestelyllä, Kalle Konttinen, Maanmittauslaitos. SEKÄ Ravinteet kiertoon -hanke: Sonnasta säästöä – miten ja mistä rahoitusta? Päivi Mäntymäki & Eemeli Piesala (Pasrea Oy)
klo 14 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 15 Afrikkalainen sikarutto, toiminnanjohtaja Ari Berg, Suomen Sikayrittäjät

6.7. perjantai

klo 10 Pärjäisitkö omin avuin 72 tuntia? Kalatalouden Keskusliitto
klo 11 Hukkakauratilanne ja sen leviämistavat, Juha Rantamäki, Evira. SEKÄ Afrikkalainen sikarutto, Eviran asiantuntija Hanna Lounela ja toiminnanjohtaja Ari Berg, Sikayrittäjät
klo 12 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 13 Traktorit teiltä pelloille tilusjärjestelyllä, Kalle Konttinen, Maanmittauslaitos. SEKÄ Ravinteet kiertoon-hanke: Sonnasta säästöä, lietteistä lisäarvoa – miten? Päivi Mäntymäki (EPO-ELY) & Mikko Rahtola (Luke)
klo 14 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 15 Afrikkalainen sikarutto, haastattelussa Martin Ylikännö, Suomen Sikayrittäjät

7.7. lauantai

klo 10 Uuden kalastuslain ensimmäiset vuodet, Kalatalouden Keskusliitto
klo 11 Valvojasta valmentajaksi. Afrikkalainen sikarutto, haastattelussa Martin Ylikännö, Suomen Sikayrittäjät
klo 12 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 13 Tilusjärjestelyllä viljelykustannukset alas, Kalle Konttinen, Maanmittauslaitos. SEKÄ Ravinteet kiertoon-hanke: Kiertääkö hyvä kauttasi? Kotitalouksien ravinneviisaat valinnat
klo 14 CAP-uudistus, maa- ja metsätalousministeriö
klo 15 Afrikkalainen sikarutto, haastattelussa Martin Ylikännö, Suomen Sikayrittäjät

 

Lisätietoja

Ulla Mikkanen, 040 801 1261, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit