Hyppää pääsisältöön

Maanmittauslaitos sijoittui tutkimuslaitosten ykköseksi suomalaisen tieteen vaikuttavuudessa

Maanmittauslaitos sijoittui jälleen suomalaisten tutkimuslaitosten ykkössijalle tuoreessa tieteen vaikuttavuutta seuraavassa Tieteen tila -tilastossa.

Laserkeilaajat työssään
Ympäristöstä tarkkaa dataa tuottava laserkeilaus on yksi keskeisistä Maanmittauslaitoksen tutkimuksen osaamisalueista.
Kuva:
Maanmittauslaitos

Suomen akatemia seuraa yliopistojen ja tutkimuslaitosten tieteen vaikuttavuutta julkaisemassaan Tieteen tila -tilastoissa, joissa tarkastellaan tutkimuksen rahoitusta ja henkilöstöä sekä tieteellistä julkaisutoimintaa. 

Tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudella mitattuna Maanmittauslaitos sijoittui suomalaisten tutkimuslaitosten sijalle 1. Tätä tarkastellaan top 10 -indeksillä, joka kuvaa eniten viittauksia saaneiden julkaisujen suhteellista osuutta kaikista julkaisuista.

Maanmittauslaitoksen vaikuttavuus on top 10 -indeksillä mitattuna korkeat 1,58 maailman keskitason ollessa 1,0. Kaikkien suomalaisten tutkimusorganisaatioiden vertailussa yliopistot mukaan lukien Maanmittauslaitos sijoittui sijalle 2. 

Tutkimustoiminta keskittyy Maanmittauslaitoksessa Paikkatietokeskukseen, jonka tuottamaan tietoon ja tutkimukseen Suomen tarvitsema paikkatieto perustuu. 

”Kärkisija vaikuttavuudessa kertoo, että teemme korkeatasoista tutkimusta, joka tunnettaan hyvin ja johon viitataan maailmalla laajasti. Paikkatieto on tunnistettu ratkaisevaksi tulevaisuuden osaamiseksi maailman suurimmissa teknologiayrityksissä ja se on jo nyt perustana monille päivittäin käyttämillemme palveluille. Paikkatieto kehittyy jatkuvasti, ja tutkimuksen avulla kehitämme Suomeen uusinta osaamista, joka hyödyttää niin yhteiskuntaa, asiantuntijoita kuin yrityksiäkin”, kertoo Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen.

Tutkimuksen maailmankärkeä droneissa ja laserkeilauksessa 

Tieteen tila -selvityksen kanssa samaan aikaan julkaistiin myös CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen toteuttama raportti osaamiskeskittymistä, joissa Suomi on maailman huippua. Maanmittauslaitos nousee esiin erityisesti laserkeilauksen osalta yhdessä yhteistyökumppaneidensa Aalto yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa. Toisena osaamiskeskittymänä Maanmittauslaitos korostuu droneissa ja näillä tehtävässä kaukokartoituksessa, joka nousee julkaisujen vaikuttavuudeltaan kaikkien osaamiskeskittymien sijalle 4.

Lisätiedot

Ylijohtaja Jarkko Koskinen, 050 337 2902, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

 

Tutkimus
Paikkatietokeskus
Laserkeilaus

Uusimmat uutiset ja artikkelit