Maanmittauslaitos SuomiAreenassa

Maanmittauslaitos on jälleen mukana SuomiAreenalla. Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma järjestetään Porissa 15.–19.7.2019, ja Maanmittauslaitos esittäytyy jo viidettä kertaa. Tänä vuonna teemme aivan erityistä yhteistyötä Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen kanssa.

SuomiAreena-ilmapallo aurinkoisessa Porissa.
Kuva:
SuomiAreena

Maanmittauslaitos ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys järjestävät runsaasti erilaista SuomiAreena-ohjelmaa. Tuoreiden yhteistyökumppaneiden teltan pääteemana ovat Suomessa sijaitsevat Unescon maailmanperintökohteet. Maanantaista keskiviikkoon maailmanperinnön asiantuntijat päivystävät teltalla, kun taas torstaista perjantaihin teltan teemana on Maanmittauslaitos palveluineen. Koko viikko pelataan pelejä, suoritetaan arvontoja ja kohdataan sekä ammattilaisia että aiheesta kiinnostuneita.

Maailmanperintö ihmisten luokse

Kansalaistorilta löytyvän teltan lisäksi tuomme äänemme yhteiskunnalliseen keskusteluun. SuomiAreenan aloitusmaanantaina isännöimme maailmanperintöaiheista keskustelua, jota Riku Rantala moderoi. Keskustelu käydään Porin kaupungintalon pihalla klo 13–14, ja sitä voi seurata myös striimistä.

”Löydä ja opi oma maailmanperintösi”-aiheisessa keskustelussa aiheen asiantuntijat nousevat lavalle keskustelemaan kohteiden arvosta historian, kulttuurin, luonnon ja matkailun kannalta. Harvinaisessa tilaisuudessa puhutaan maailmanperintökohteiden valintakriteereistä ja ennen kaikkea siitä, mikä merkitys maailmanperinnöllä on juuri tänään. Panelistiraadissa Maanmittauslaitosta edustaa Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen

Maailmanperinnöstä kiinnostuneille tarjotaan myös muita elämyksiä. SuomiAreena-keskiviikkona Maanmittauslaitos ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys järjestävät maksuttoman vierailun Sammallahden pronssikautiselle hautaröykkiöalueelle Rauman Lappiin. Lippuja päiväretkelle jaetaan edellisinä päivinä Maanmittauslaitoksen ja Maailmanperintökohteiden yhdistyksen yhteisteltalla.

Suunnistusta Porin metsässä

Maailmanperintöaiheiden lisäksi on luvassa myös liikuntaa. Maanmittauslaitos järjestää ensimmäistä kertaa yhteissuunnistusta Porin Rastikarhujen kanssa. Suunnistustapahtuman lähdöt tapahtuvat Porin Isomäessä SuomiAreena-keskiviikkoiltana. Tapahtuma on maksuton ja avoin, joten kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Paikalla voi saada suunnistusvinkkejä myös itseltään Risto Nuurokselta, ja onnekkaimmat saattavat voittaa mahtavia palkintoja.

 

Katso koko Maanmittauslaitoksen SuomiAreena-ohjelma täältä.

 

Nähdään SuomiAreenassa!

 

Lisätietoja:

Markkinointiassistentti Ulla Mikkanen, puh. 040 801 1261, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit