Hyppää pääsisältöön

Maastotietoja saatavilla uudesta WFS 3.0-rajapintapalvelusta

Maanmittauslaitos on julkaissut uuden rajapintapalvelun Maastotiedot (WFS 3.0) BETA.

Rajapinnan kautta saat käyttöösi tietoja liikenneverkoista, rakennuksista ja rakenteista, hallintorajoista, nimistöstä, maankäytöstä, vesistöistä ja korkeussuhteista. Aineistolähteenä on ajantasaiset Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan tiedot.

Palvelu on julkaistu BETA-versiona. Pääset käyttämään tietoja avoimen rajapintayhteyden kautta ilman käyttäjätunnistusta. BETA-vaiheen aikana palveluun voidaan tehdä muutoksia ja saatavuus voi vaihdella.

Lisätietoja Maastotiedot (WFS 3.0) BETA palvelusta.  

Aiemmin keväällä julkaistut palvelut

Kiinteistötiedot (WFS 2.0)

Palvelussa on tarjolla WFS 2.0 standardin mukaisia kiinteistötuotteita, kuten kiinteistörajat, kiinteistötunnukset, palstat, rajamerkit, projisoidut palstat sijaintitietoineen.

Lisätietoja Kiinteistötiedot (WFS 2.0) palvelusta.

Nimistö (WFS 3.0) BETA

Nimistö (WFS 3.0) BETA palvelussa on tarjolla paikannimi- ja karttanimitietoja. Uudessa versiossa paikannimien luokittelua on uudistettu. Nimistöluokitus on nyt tarkempi ja vastaa paremmin asiakkaiden tarpeita.

Lisätietoja Nimistö (WFS 3.0) BETA palvelusta.

Geokoodauspalvelu BETA

Geokoodauspalvelu BETA mahdollistaa sijainnin löytämisen hakusanoilla, kuten paikannimellä, osoitteella, kiinteistötunnuksella tai karttalehden numerolla. Palvelu tarjoaa myös käänteistä geokoodausta, eli lähimpien kohteiden hakemista koordinaateilla.  

Geokoodauspalvelu tarjotaan REST-palveluna. Lisätietoja Geokoodauspalvelusta.

Lisätietoja

verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat palvelutiedotteet