Metrologian koulutusta Egyptiin

Maanmittauslaitoksen tutkimuspäällikkö Jorma Jokela koulutti kesäkuussa pituuslaboratorioiden johtoa ja henkilökuntaa Gizassa Egyptissä. Viikon mittaisen kurssin tarkoituksena oli tarjota asiantuntija-apua maanmittausalan kalibrointipalveluiden perustamiseen Egyptiin.

Maanmittauslaitoksen tutkimuspäällikkö Jorma Jokela (vas.) kouluttamassa pituuslaboratorioiden johtoa ja henkilökuntaa  National Institute of Standardsissa Egyptissä.
Maanmittauslaitoksen tutkimuspäällikkö Jorma Jokela (vas.) kouluttamassa pituuslaboratorioiden johtoa ja henkilökuntaa National Institute of Standardsissa Egyptissä.

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen Pituuden kansallisen mittanormaalilaboratorion tarjoama kurssi National Institute of Standardsissa (NIS) käsitteli geodesiaa ja painottui metrologiaan. Kampusalueelle on valmistumassa uusi geodeettinen perusviiva elektronisia etäisyysmittareita varten sekä testikentät takymetreja ja GNSS-laitteita varten. Kiinnostusta on myös vaaituskalibrointeihin.

Euroopan Unionin rahoittama koulutusmatka järjestettiin The British Standards Institutionin (BSI) kutsusta. BSI on mukana EU-Egypt Twinning -konsortiossa, jonka projektien tarkoituksena on kehittää Egyptin metrologian menetelmiä ja käytäntöjä. Sen myötä egyptiläiset tuotteet ja palvelut saadaan paremmin vastaamaan eurooppalaista laatutasoa.

Lisätietoja:

Tutkimuspäällikkö Jorma Jokela, 050 343 7482, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi
Maanmittauslaitoksen kalibrointipalvelut

Uusimmat uutiset ja blogit