Novia ja Maanmittauslaitos aloittavat yhteistyön

Yhteistyön tarkoituksena on varmistaa ruotsinkielistä palvelua tarjoavien maanmittausinsinöörien saatavuus.

Arvo Kokkonen ja Örjan AnderssonRehtori/toimitusjohtaja Örjan Andersson ja pääjohtaja Arvo Kokkonen allekirjoittivat 15. tammikuuta Maanmittauslaitoksen ja ammattikorkeakoulu Novian välisen yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on varmistaa ruotsinkielistä palvelua tarjoavien maanmittausinsinöörien saatavuus.
 
Sopimuksen ansiosta Novia tarjoaa parin vuoden tauon jälkeen taas koulutusta, joka johtaa maanmittaustekniikan insinöörin (AMK) tutkintoon. Työmarkkinoilla on vahva kysyntä ruotsinkielisille osaajille.
 
– Kiinteistöihin liittyvät asiat ovat usein juridisesti vaativia, ja on tärkeää saada palvelua omalla kielellä. Maanmittaustekniikan koulutuslinja on pieni ja siksi sen resurssit ovat rajalliset. Maanmittauslaitoksen kanssa tekemämme yhteistyön ansiosta olemme nyt löytäneet toimivan konseptin, jonka ansiosta voimme aloittaa koulutuksen uudelleen, koska saamme alan suurimman työnantajan osaamisen käyttöömme. Tästä on paljon hyötyä opiskelijoillemme, kertoo rehtori Örjan Andersson.
 
− Maanmittauslaitoksessa tarvitaan ruotsinkielisiä alan ammattilaisia, joten kannamme huolta ruotsinkielisen maanmittausalan koulutuksen jatkumisesta. Meillä on jo nyt ollut haasteita ruotsinkielisten osaajien rekrytoinnissa, sanoo Maanmittauslaitoksen Tuotannon ylijohtaja Irma Lähetkangas.

Neljä vuotta kestävä koulutus aloitetaan syksyllä 2019, jolloin Vaasassa on 15 aloituspaikkaa. Haut maanmittaustekniikan insinöörin (AMK) koulutukseen ovat käynnissä 20.3.–3.4.2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Lisätietoja

Yrkeshögskolan Novia, rehtori/TJ Örjan Andersson, 050 527 2286, etunimi.sukunimi@novia.fi
Maanmittauslaitos, pääjohtaja Arvo Kokkonen, 040 028 0875, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit