Hyppää pääsisältöön

Olemme lähellä ja etänä, mukana suomalaisten arjessa

Me viestijät ja vastuullisuusasiantuntijat olemme siinä mielessä jännää porukkaa, että voimme vaihtaa täysin erilaisille aloille ja tarkastella yhteiskuntaamme eri näkökulmista. Olemme tulkkeja, kääntäjiä, konsultteja, portinvartijoita, kriisieksperttejä, valmentajia, diplomaatteja, ankeuttajia ja sparraajia – parhaimmillaan samaan aikaan.

Aloitin kesäkuun alussa Maanmittauslaitoksen uutena viestintä- ja vastuullisuusjohtajana. Olen ollut aiemmin teknologialalla kansainvälisessä liiketoiminnassa, turvallisuushallinnossa ja ilmailualalla. On todellinen etuoikeus päästä viranhaltijaksi mukaan Maanmittauslaitoksen historialliseen ketjuun johtamaan viestintää ja vastuullisuutta.

Osa yhteiskunnan infrastruktuuria

Maanmittauslaitoksen yhteiskunnallinen merkitys on suuri. Olemme luotettava osa yhteiskuntamme infrastruktuuria. Tätä luottamusta vaalimme mm. kehittämällä palveluitamme yhä paremmiksi, saavutettavimmiksi ja asiakasystävällisemmiksi. Yhdistämme voimiamme tässä työssä vielä tämän vuoden aikana.

Kun tuottamamme palvelut toimivat ja tieto kulkee erilaisten rajapintojen kautta, niin kiinteistökaupat sujuvat, omistustiedot ovat ajan tasalla ja pankeilla on oikeat tiedot luottopäätöksien perusteiksi.

Viestintämme on tehokasta, tavoitamme verkkosivujemme ja sosiaalisen median kanaviemme kautta kymmeniä tuhansia suomalaisia joka viikko. Kohtaamme teidät verkossa, asiakaspalvelukanavissa ja erilaisissa maanmittaustoimituksissa ympäri Suomen. Olemme lähellä ja etänä, mukana suomalaisten arjessa.

Mikä on vaikutuksemme?

Viestintäämme on tehty ja johdettu menestyksekkäästi jo pitkään. Yhteiskuntavastuuraportointia on tehty jo vuodesta 2014 alkaen. Mikä on roolimme ja vastuumme yhteiskunnassa? Mitä palveluita me tuotamme ja mikä vaikutus niillä on suomalaisille? Nämä näkökulmat on saatava näkyviin ja kuuluviin selkeästi niin toiminnassa kuin viestinnässä.

Olemme ainutlaatuinen viranomainen Suomessa. Olemme mukana suomalaisten suurissa elämäntapahtumissa: kiinteistökaupoissa, lohkomisissa, erilaisissa maanomistamisiin liittyvissä toimissa ja tulevaisuudessa entistä enemmän asuinhuoneistokaupoissa. Tuotamme mittavat määrät kartta- ja paikkatietoa harrastajille ja ammattilaisille. Paikkatiedon tutkimuksessa olemme maailman terävintä kärkeä. Tutkimusyksikkömme FGI:n pääsi vastikään yhteistyöhön avaruusgeodesian tutkimuksesta NASAn kanssa.

Olemme haluttu ja kiinnostava työpaikka

Meillä on ollut tämän kesän aikana meneillään uuden kollegani, asiakkuusjohtaja Susanne Hellmanin kanssa leikkisästi nimeämäni perehdytysohjelma – maanmittauskoulu. Meille järjestetyn maanmittauskoulun antoisin hetki oli luokkaretki viime viikolla, kun pääsimme tutustumaan maanmittaustoimitukseen Kirkkonummen pöpelikköön kumisaappaat jalassa.

Maanmittausinsinööri Annan työtä seuratessani mielessäni oli kirkkaana vastuulleni annettu strateginen tavoite: Me olemme haluttu ja kiinnostava työpaikka. Juuri Annan kaltaisia osaajia tarvitsemme lisää maanmittausalalle ja meille töihin eri puolille Suomea. Tätä tavoitetta lähdemme yhdessä henkilöstöjohtaja Johanna Snellmanin kanssa työstämään.

Aurinkoista kesää, ollaan yhteyksissä!

 

Maija Ilvonen
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja 1.6.2020 alkaen

 

Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen.
Kuva: Maanmittauslaitos

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita.

Maanmittauslaitos

Kommentit

Uusimmat blogit