Oskari-alusta finaaliin julkishallinnon IT-ratkaisujen kilpailussa

Esimerkkejä karttatoteutuksista Oskarilla

Suomalainen avoimen lähdekoodin kartta-alusta Oskari pääsi neljän parhaan joukkoon Euroopan komission kilpailussa, jossa nostetaan esille julkishallinnon tietoteknisten ratkaisujen jakamisen hyötyjä. Oskari-alusta on työkalu, jolla yritys tai yksityishenkilö voi tehdä helppokäyttöisiä karttapalveluja verkkosivuille.

− Oskarin avulla voi upottaa toimivan kartan omille nettisivuille. Kun taustakartan päälle lisää kerroksia muita paikkatietoja, yksinkertaisimmillaan esimerkiksi oman firman toimipisteet, saa juuri omaan tarpeeseensa sopivan karttapalvelun. Karttaan voi lisätä työkaluja, kuten osoitehaun tai käyttäjän paikannuksen, kertoo kehittämispäällikkö Jani Kylmäaho Maanmittauslaitoksesta.

Omat karttapalvelunsa Oskarin avulla ovat toteuttaneet esimerkiksi Islannin maanmittauslaitos, Helsingin seudun ympäristöpalvelut ja Tampereen kaupunki.

Finaalissa neljä IT-ratkaisua

IT-Solutions for the Sharing and Reuse Awards -kilpailussa Oskari-alustan kanssa kansainvälisen (cross border) sarjan voitosta kisaavat kolme muuta avoimen lähdekoodin ratkaisua:

Voittaja julkistetaan Lissabonissa 29.3. Voittaja palkitaan 15 000 eurolla ja toiseksi sijoittunut 10 000 eurolla.

Maanmittauslaitoksen alun perin kehittämää Oskari-alustaa kehitetään nykyään avoimessa Oskari-verkostossa. Tänä vuonna kehitetään esimerkiksi tilastotietojen esittämistä ja tilastojen yhdistämistä paikkatietoon.

Lisätietoja

Johtava asiantuntija Timo Aarnio, 050 573 9181, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Kommentit

Uusimmat uutiset ja blogit