Oskari-alusta toiseksi kansainvälisessä IT-ratkaisujen kilpailussa

Esimerkkejä karttatoteutuksista Oskarilla

Suomalainen avoimen lähdekoodin kartta-alusta Oskari tuli toiseksi 29.3. ratkenneessa Euroopan komission kilpailussa, jossa nostetaan esille julkishallinnon tietoteknisten ratkaisujen jakamisen hyötyjä. Oskari on alusta, johon pohjautuvilla palveluilla yritys tai yksityishenkilö voi upottaa toimivan kartan omille verkkosivuille.

IT-Solutions for the Sharing and Reuse Awards -kilpailussa Oskari-alustan kanssa kansainvälisen (cross border) sarjan voitosta kisasivat kolme muuta avoimen lähdekoodin ratkaisua. Voittajaksi valittiin espanjalainen gvSIG Desktop, joka tuo paikkatiedot päätöksenteon tueksi.

− Käytämme palkintorahat 10 000 euroa Oskari-verkoston toimintaan ja kehittämiseen, iloitsevat palkinnon Lissabonissa vastaanottaneet kehityspäällikkö Jani Kylmäaho ja tietohallintojohtaja Marja Rantala Maanmittauslaitoksesta.

Maanmittauslaitoksen alun perin kehittämää Oskari-alustaa kehitetään nykyään avoimessa Oskari-verkostossa.

− Meillä yritykset ja julkishallinto tekevät yhteistyötä sulassa sovussa ja vältymme päällekkäiseltä kehittämiseltä, Jani Kylmäaho sanoo.

Tule mukaan kehittämään laadukasta lähdekoodia

Oskari-verkosto on kaikille paikkatietojen ja karttojen kehittämisestä kiinnostuneille avoin (ohjeet liittymiseen). Verkostossa jaetaan parhaita käytäntöjä avoimen lähdekoodin kehittämiseen. Avoin lähdekoodi on laadukasta ja sitä voi muokata ja jatkaa.

− Avointa lähdekoodia käyttämällä ei voi jäädä loukkuun yhden teknisen toimittajan kanssa, toteaa Oskarin kehittämisessä alusta saakka mukana ollut Jani Kylmäaho.

− Oskarin avulla voi upottaa toimivan kartan omille nettisivuille. Kun taustakartan päälle lisää kerroksia muita paikkatietoja, yksinkertaisimmillaan esimerkiksi oman firman toimipisteet, saa juuri omaan tarpeeseensa sopivan karttapalvelun. Karttaan voi lisätä työkaluja, kuten osoitehaun tai käyttäjän paikannuksen, Kylmäaho kertoo.

Lisätietoja

Johtava asiantuntija Timo Aarnio, 050 573 9181

Kehittämispäällikkö Jani Kylmäaho, 040 489 0307

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit