Hyppää pääsisältöön

Osoitetietojärjestelmään liittyvä sanasto selkeytetään

Valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän kehittäminen etenee Maanmittauslaitoksessa. Yksi tämän vuoden tärkeistä työpaketeista on osoitetietojärjestelmän sanastotyö, joka käynnistyi helmikuussa.

Vaaleanpunaisen kivitalon seinä ja osoitekyltti, jossa lukee "Valtakatu".
Kuva:
Julia Hautojärvi

Osoitetietojärjestelmän sanastotyön tavoitteena on osoitetietojärjestelmään liittyvien käsitteiden määrittely, käsitteitä tarkoittavien termien valinta ja niiden käytön selkeyttäminen. On tärkeää varmistaa, että käytetyistä termeistä on yhteinen ymmärrys, jotta viestintä on selkeää ja osoitetietojärjestelmän kehittäminen voi edetä tehokkaasti.

Sanastotyön työryhmässä ovat mukana Digi- ja väestötietovirasto, Posti, ympäristöministeriö, Helsingin kaupunki ja Maanmittauslaitos. Työtä vetää Sanastokeskus TSK.

Sanastotyön tavoitteena ei ole koostaa kaiken kattavaa osoitesanastoa, vaan työssä keskitytään osoitetietojärjestelmän kannalta keskeisimpiin käsitteisiin. Työstettäväksi on valittu yhteensä noin 30 käsitettä.

Seurantaryhmän kautta saat tietoa ja voit vaikuttaa sanastotyöhön

Kaikki osoitetietojärjestelmän kehittämisestä ja sanastotyöstä kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan seurantaryhmään. Seurantaryhmälle lähetetään kevään aikana tietoa työn etenemisestä. Seurantaryhmään ilmoittautuminen ei sido mihinkään, mutta saat halutessasi mahdollisuuden kommentoida työhön liittyviä avoimia kysymyksiä jo matkan varrella.

Sanastoa työstetään maalis-huhtikuun aikana, ja sanastoluonnos on tarkoitus julkaista lausuntokierrokselle toukokuussa. Tarkemmasta aikataulusta kerrotaan myöhemmin.

Lisätietoja

Ilmoittaudu mukaan osoitetietojärjestelmän sanastotyön seurantaryhmään sähköpostitse Paula Ahonen-Rainiolle, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi.

Lisätietoa osoitetietojärjestelmän kehittämisestä projektipäällikkö Sakeri Savolalta, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

www.maanmittauslaitos.fi/osoitetietojarjestelma

Uusimmat uutiset ja artikkelit