Paikkatietoalustasta saa tietoa Maanmittauslaitoksen sivujen kautta

Paikkatietoalusta-hanke päättyi, mutta hankkeessa alkanut työ ja kehittäminen jatkuu. Hankekauden toimineet verkkosivut on ajettu alas ja päivitetyt tietosisällöt löytyvät nyt Maanmittauslaitoksen sivuilta, Paikkatiedon yhteentoimivuus -osion alta.

Osoite uuteen tietosisältöön on www.maanmittauslaitos.fi/paikkatietoalusta ja myös vanha tuttu osoite paikkatietoalusta.fi vie pääsivulle. 

Paikkatietoalustaa kehitetään osana Maanmittauslaitoksen nelivuotiseksi suunniteltua Paikkatiedot tehokäyttöön -ohjelmaa. Kunnat ovat Paikkatietoalustan tärkeä sidosryhmä. Kunnille on avattu omat tietosivut, joihin kerätään ajankohtaisia sisältöjä, ohjeita ja tietoa alustan palveluista. Sisältöön pääsee käsiksi suoralla osoitteella www.paikkatietoalusta.fi/kunnille

Tietoa Kansallisen maastotietokannan käyttämistä tietomalleista, KMTK-teemoista, laadunhallinnasta ja tiedonkeruutyöstä päivittyy jatkossa Kartat ja Paikkatieto->Asiantuntevalle käyttäjälle-osioon. KMTK:n tietomallit (luonnokset) kuten muitakin julkisen hallinnon käytössä olevia tietomalleja löydät Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämältä yhteentoimivuusalustalta.

Paikkatietoalustaan ja KMTK:n liittyvät julkaisut löydät Julkaisut-sivulta otsikon Paikkatietoalustan ja Kansallisen maastotietokannan selvitykset alta.

Rakennusten osoitetietojen ja rakennusten paikkatietokohteiden parantamiseksi on koottu oma kokonaisuutensa Rakennus- ja osoitetiedon parantaminen. Sivulle kerätään ajankohtaista tietoa aineistojen laadun parantamisesta ja niihin liittyvien tietojärjestelmien kehittämisestä. 
Osoitetietojärjestelmän kehittämiselle on avattu oma sivu, johon voit tutustua www.maanmittauslaitos.fi/osoitetietojarjestelma

Kevään aikana tietosivuja päivitetään saataville myös ruotsiksi. 

Sivujen kehittäminen jatkuu koko kevään ajan. Jos löydät korjattavaa tai haluat antaa palautetta, voit hyödyntää sivun alareunassa olevia reaktionappeja tai lähettää meille sähköpostia info@paikkatietoalusta.fi. Jos haluat pysyä kärryillä Paikkatietoalustan palveluiden kehittämisestä tarkemmin, tilaa uutiskirjeemme, joka lähetetään noin kerran kahdessa kuukaudessa. 

Paikkatietoalustan varsinaiset palvelut tiedontuottajille ja tiedon käyttäjille löydät kehitys- ja koulutusympäristöstä osoitteesta beta.paikkatietoalusta.fi.

Lisätietoa verkkosivujen uudistamisesta saat projektipäällikkö Anniina Lundvallilta, 050 342 7251, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi.

Paikkatietoalusta pähkinänkuoressa:

  • Paikkatietoalusta on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä palvelu, joka palvelee tällä hetkellä tiedonkäyttäjiä sekä kuntia ja muita paikkatiedon tiedontuottajia. Tarjoamme tiedontuottajien käyttöön beta.paikkatietoalusta.fi-sivuston palveluja sekä erilaisia materiaaleja ja kanavia, jotka tukevat paikkatietojen laadun parantamista.
  • Huhtikuussa avatut Paikkatietoalustan tietosivut ovat osa kokonaisuutta ja niiden tavoitteena on tukea tiedon käyttäjiä ja tiedontuottajia Paikkatietoalustan palveluiden käyttöönotossa.
  • Paikkatiedon hyödyntämisestä yhteiskunnassa voit lukea lisää teemasivulla, johon on koottu esimerkkejä, koulutuksia ja palveluita, joista hyötyvät erityisesti julkishallinnon toimijat.
  • Paikkatietoalustan palvelut ja sisällöt syntyivät osana vuosina 2017-2019 toteutettua Julkisen hallinnon Paikkatietoalusta -hanketta. Paikkatietoalustan kehittämistä sekä paikkatietojen yhteentoimivuuden edistämistä jatketaan Maanmittauslaitoksen nelivuotiseksi suunnitellussa Paikkatiedot tehokäyttöön-ohjelmassa.

Uusimmat uutiset ja blogit