Hyppää pääsisältöön

Paikkatietoikkunan karttapalveluun lisätty tietoa INSPIREsta

Paikkatietoikkunan karttapalveluun on lisätty tietoa Paikkatietoikkunan ja INSPIRE-direktiivin yhteydestä: karttapalvelun keskeinen tehtävä on edistää direktiivin piiriin kuuluvien aineistojen käyttöä tuomalla ne rajapinnoilta näyteikkunamaisesti kaikki saataville yhdestä paikasta. Itse direktiivin tavoitteena on luoda eurooppalainen paikkatietoinfrastruktuuri, joka helpottaa paikkatietojen saatavuutta kaikkialla Euroopassa ja edistää niiden yhteentoimivuutta.

Paikkatietoikkuna INSPIRE
Tietoa INSPIRE-direktiivistä on tuotu Paikkatietoikkunaan uutena palikkana vasempaan valikkoon.

Paikkatietoikkuna on siis näyteikkuna direktiivin piiriin kuuluville kartta-aineistoille, mutta myös sadoille muille upeille avoimille kartta-aineistoille, joita viranomaiset ja muut tiedontuottajat tarjoavat. Haluammekin kannustaa tiedontuottajia, eli avoimia paikkatietorajapintapalveluita toteuttavia tahoja, tuomaan uusiakin aineistoja ja palveluita saataville Paikkatietoikkunaan sekä jatkossakin kertomaan mahdollisista muutoksista rajapintapalveluissaan. Aika ajoin on myös hyvä käydä tarkistamassa, mitä aineistoja Paikkatietoikkunassa omalta organisaatiolta olikaan tarjolla, ja että ovathan ne kaikki ajan tasalla ja toimivat kuten kuuluu. 

Tavalliselle käyttäjälle Paikkatietoikkuna toimii erinomaisena tapana selata ja hyödyntää nyt yli kahtatuhatta eri karttatasoa yhdessä paikassa – mahdollisimman helposti ja yhteentoimivasti, kuten direktiivin tavoite on. Pääosa käyttäjistä hyödyntää Paikkatietoikkunaa työssään. 

Uudistuksen yhteydessä Paikkatietoikkunan niin sanotusta etusivusta on luovuttu, ja jatkossa sekä https://paikkatietoikkuna.fi/ että https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/ ohjaavat suoraan karttapalveluun kulkematta vanhan etusivun kautta.

Lue lisää sivulta Mikä INSPIRE? ja seuraa INSPIRE-somekanavia, niin saat nopeasti tietoa ajankohtaisista koulutuksista ja tapahtumista sekä Paikkatietoikkunaan liittyvistä asioista: Paikkatietoikkunan Twitter ja Facebook

Uusimmat palvelutiedotteet