Hyppää pääsisältöön

Paikkatietokeskus FGI uusiin tiloihin Espoon Otaniemeen 1.5.2022

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGI (Finnish Geospatial Research Institute) muuttaa Kirkkonummen Masalasta uusiin tiloihin Espoon Otaniemeen, osoitteeseen Vuorimiehentie 5. FGI:n noin 130 henkeä pääsee aloittamaan työskentelyn tiloissa 1.5.2022.

Tutkimus Paikkatietokeskus avaruus.

FGI tekee paikkatietoalan kansainvälistä tutkimus- ja asiantuntijatyötä. Paikkatietotutkimuksen ja -teknologioiden lisäksi tutkimusaloihin kuuluu muun muassa satelliittipaikannus, avaruusgeodesia, laserkeilaus sekä geodatatiede ja -laskenta. Esimerkiksi Geodesian ja geodynamiikan osasto on vastuussa siitä, että Suomessa on ajantasaiset koordinaatti-, korkeus- ja painovoimajärjestelmät.

Samassa rakennuksessa ovat Geologian tutkimuskeskus GTK:n toimitilat. Olemassa olevan rakennuksen yhteyteen on rakennettu myös uudisosa, jossa on FGI:n tutkimuslaitteistoa ja muita erityistoimintoja. Uusien toimitilojen sekä laboratoriotilojen sijainnin valinta ja suunnittelu on tehty yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Tilavalinnat tehtiin osittain monitilaa soveltaen niin, että ne soveltuvat tutkimusorganisaation tarpeisiin.

- Otaniemi alueena sopii erinomaisesti tutkimusyhteistyöhön muiden toimijoiden, kuten Aalto-yliopiston, kanssa. Lisäksi alueen toimijoiden kesken on pyritty löytämään mahdollisimman paljon yhteisiä toimintoja ja yhteisesti käytettäviä palveluita. Liikenneyhteydet alueella ovat erinomaiset ja palvelut monipuoliset. Uskon, että tilat vastaavat tutkimuksen vaatimiin erityistarpeisiin myös tulevaisuudessa”, kertoo Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Jarkko Koskinen, 050 337 2902, jarkko.koskinen@maanmittauslaitos.fi

 

FGI:n uusi osoite 1.5.2022 alkaen:


Paikkatietokeskus FGI
Vuorimiehentie 5
02150 Espoo

Kaikki FGI:n yhteystiedot


 

Paikkatietokeskus
Tutkimus

Uusimmat uutiset ja artikkelit