Paikkatietokeskus muuttaa Kirkkonummelta Espooseen kahden vuoden kuluttua

Maanmittauslaitoksen ja Senaatti-kiinteistöjen välillä on solmittu vuokrasopimus, joka koskee Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen muuttoa Kirkkonummen Masalasta Espoon Otaniemessä sijaitsevaan Vuorimiehentie 5:n loppuvuodesta 2021.

Paikkatietokeskus on toiminut Masalassa 1990-luvulta lähtien. Henkilöstön määrä on kaksinkertaistunut lähtötilanteesta ja tilat eivät enää sovellu nykyiselle henkilömäärälle ilman huomattavia investointeja. Lisäksi alueelle kaavaillun asuinkortteleiden ja niiden vaatiman infran rakentamisesta aiheutuisi häiriötä Paikkatietokeskuksen toiminnalle ja tutkimukselle.

Vuorimiehentie 5 valikoitui lopulta kahdesta vaihtoehdosta, koska sen myötä varmistettiin parhaiten Paikkatietokeskuksen toiminnan jatkuvuus ja valtion kokonaisetu. Tilan suunnittelussa otetaan huomioon tutkimuksen tarpeet ja uudet työn tekemisen tavat.

– Otaniemeen siirtymisen ansiosta Paikkatietokeskus saa toimintaansa sopivat tilat sekä synergiaetuja lähellä sijaitsevista muista tutkimuslaitoksista, kuten esimerkiksi samassa rakennuksessa toimivasta Geologian tutkimuskeskuksesta sekä Aalto Yliopistosta, kertoo muuttohankkeen projektipäällikkö Matti Mäensivu.

Maanmittauslaitos ei ole kuitenkaan kokonaan jättämässä Kirkkonummea. Paikkatietokeskuksella on toimintaa Masalan lisäksi Kylmälässä Metsähovin tutkimusasemalla, jonne on tehty miljoonien eurojen investointeja.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Matti Mäensivu, 040 531 8104, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi 

Uusimmat uutiset ja blogit