Paikkatietomarkkinat 2017 kiittää kävijöitään palautteesta

Paikkatietoalan ammattitapahtuma Paikkatietomarkkinat järjestettiin 7.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Saimme tarkkaa ja kehittävää palautetta runsaasti − suurkiitos! Palautteesta on tehty koonti, jota hyödynnetään ensi vuoden tapahtumaa suunnitellessa.

Risto Linturin esitys vuoden 2017 Paikkatietomarkkinoilla
Risto Linturin Keynote-puheenvuoro "Liikenne murroksessa – Robottiautot, jakamistalous ja lentävät kauppakassit 2020-luvulla!" keräsi suuren yleisön Paikkatietomarkkinoilla 7.11.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.
Kuva:
Julia Hautojärvi

Paikkatietomarkkinoiden konseptia uudistettiin tänä vuonna. Aiemmin kaksipäiväisenä järjestetty tapahtuma tiivistettiin yhteen päivään. Tapahtuman pohjapiirros koki myös uudistuksen. Markkinatunnelmaa korostettiin muun muassa tuomalla pääohjelma suureen näyttelysaliin. Uudistukset koettiin onnistuneiksi, mutta saimme myös hyviä kehitysehdotuksia.

Kiitosta ohjelmasta ja yksipäiväisyydestä

Tapahtuma keräsi yhdelle päivälle upean yleisön, lähes 1850 kävijää. Yksipäiväisyys koettiin pääasiassa virkistäväksi ja hyväksi uudistukseksi, jolle toivottiin jatkoa.

Ohjelmaa pidettiin monipuolisena ja pääohjelman paneelikeskustelua sekä puheenvuoroja tasokkaina. Toisaalta kävijöitä harmitti, etteivät he kerenneet osallistumaan kaikkeen mielenkiintoiseen tiiviin päivän aikana.

Toiveena suuremmat tietoiskusalit ja tehokkaampi äänentoisto

Näytteilleasettajien tietoiskut ovat joka vuosi kävijöiden suuressa suosiossa. Tietoiskusalien kapasiteetti ei riittänyt, ja kävijöiden viesti oli selkeä − salien tulee olla jatkossa suuremmat.

Uusi pohjaratkaisu oli monien mieleen, tiivis markkinatunnelma innosti kävijöitä. Näyttelyn ja pääohjelman yhdistäminen samaan tilaan aiheutti kuitenkin haasteita äänentoistolle.
 
Kokonaisuutena Paikkatietomarkkinat keräsi kiitosta ja kävijät olivat tyytyväisiä. Arvokkaan palautteen myötä ensi vuonna tavoitteena on tarjota entistä antoisampi tapahtuma paikkatiedon ytimessä!

Lisätietoja

Päivi Varis, 040 801 7666
Susanna Huuskonen, 050 354 8946
paikkatietomarkkinat@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit