Paikkatietomarkkinat innostavat alan opiskelijaa

Satu RätyTerveisiä alkutalveen maanmittariopiskelijalta! Opiskelen Aalto-yliopiston Rakennettu ympäristö -ohjelmassa, jossa paikkatiedon merkitys tulee vastaan kurssilla kuin kurssilla. Viime viikolla sain tilaisuuden käydä kurkkimassa paikkatietoalan uusia tuulia Messukeskuksessa järjestetyillä Paikkatietomarkkinoilla.

Miltä sitten Paikkatietomarkkinat näyttivät alan opiskelijan näkökulmasta? Tämä oli toinen kertani markkinoilla, joten minulla oli aavistus siitä, mitä tapahtumalta odottaa. Mainiota oli jälleen kerran päästä tutustumaan paikkatietoalan yrityksiin ja toimijoihin, kuulemaan alan uusimmista tuulista ja fiilistelemään eloisaa messutunnelmaa.

Kuva Paikkatietomarkkinoista

Tämän vuoden Paikkatietomarkkinoiden teemana oli liikkuminen. Vilkasta keskustelua syntyi siitä, millaiselta liikenne näyttää ensi vuosikymmenellä ja miten hackathoneissa voidaan innovoida liikenteen järjestämistä uudella ja entistä paremmalla tavalla. Esittelyssä oli monimuotoisia liikenteeseen liittyviä paikkatietoaineistoja ja kuinka niitä voidaan hyödyntää vaikkapa arkipäivän työmatkojen suunnittelussa ja kehittämisessä kestävämpään suuntaan. Puhuttavaa riitti myös ajoneuvoista reaaliaikaisina mobiilisensoreina ja yleisesti laitteistojen ihmeellisestä maailmasta. Keskustelua siivittivät lentoon käytännönläheiset työpajat ja demot.

Paikkatietomarkkinat tekevät opiskelijalle konkreettiseksi ja näkyväksi sen, millaisten aiheiden parissa voin itsekin tulevaisuudessa työskennellä ja tapahtumasta jäi käteen suuri innostus alaa kohtaan.

Ensi vuonna uudestaan!

Satu Räty
Yrityssuhdemestari 2017
Maanmittarikilta ry

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit