Paikkatietomarkkinat kiittää kävijäpalautteesta

Toissaviikolla järjestetty Paikkatietomarkkinat on monen paikkatietoalan ammattilaisen vuoden kohokohta. Suomen suurin paikkatietoalan ammattitapahtuma keräsi tänäkin vuonna yli 2000 kävijää, joilta tapahtuma sai paljon kiitoksia ja useita kehitysideoita tulevaisuutta varten.

Perttu Pölönen puhumassa Paikkatietomarkkinoilla 2019
Kuva: Riku Nikkilä

Messukeskuksessa järjestetty kaksipäiväinen messutapahtuma sisälsi kymmeniä lavapuheenvuoroja, vilkkaan messualueen ja intensiivistä verkostoitumista. Tämän vuoden teemat koskivat paikkatiedon ja ilmaston välistä suhdetta sekä yhteentoimivan paikkatiedon tulevaisuudennäkymiä. Yleisöltä saatu palaute oli kattavaa, rakentavaa ja yleisesti positiivista – tämän pohjalta tapahtumaa on helppo kehittää.

Kiitosta ohjelmasta, teemoista ja yleisjärjestelyistä

Paikkatietomarkkinoiden päälavan ohjelma oli viime vuosiin nähden poikkeava. Lavalle nousi ilmastotutkijoita, futuristeja ja arkkitehteja, jotka pyrkivät herättelemään uusia ajattelutapoja ja kyseenalaistamaan nykyisiä rakenteita. Raikas ohjelma nostatti yleisössä kiitosta, ja myös muiden salien tietoiskuja ja paneeleita nostettiin palautteissa esiin positiiviseen sävyyn.

Paikkatietoalalla ja globaalistikin ajankohtainen ilmastoteema sai paljon hyvää palautetta ja uudenlaista näkökulmaa. Yleisön mukaan myös yhteentoimivia paikkatietoja käsiteltiin laajasti ja selkeästi. Myös ensi vuodelle toivottiin aidosti ajankohtaisia teemoja.

Paikkatietomarkkinoiden yleisilmeeseen, näyttelyalueen laajuuteen ja messujen tunnelmaan oltiin tyytyväisiä. Palautteissa korostui verkostoitumisen ja vanhojen tuttujen tapaamisen tärkeys: usein messuilla kohtaamiset ovat parasta antia.

Ensi vuoden tapahtumasta vieläkin parempi

Yleisö toivoi seuraavalle vuodelle etenkin kattavampia aulapalveluita ja tarkempaa messualueen sisäistä opastamista. Lisäksi toivottiin lisää innovatiivisia käyttökokemuksia ja uusien sovellusten esittelyä. Esiin nousi myös toive kuulla lisää paikkatiedon käytännön soveltamistavoista.

Paikkatietomarkkinoiden järjestäjät tarttuvat toiveisiin ja pyrkivät tarjoamaan entistäkin paremman tapahtuman syksyllä 2020. Vaikka anonyymi palautelaatikko onkin suljettu, voi palautetta ja toiveita antaa ympäri vuoden osoitteessa paikkatietomarkkinat@maanmittauslaitos.fi. Kiitos kaikille kävijöille ja palautteen antajille!

Paikkatietomarkkinoiden tallenteet löytyvät täältä.

 

Lisätietoja:

Markkinointisuunnittelija Laura Salmi, 050 4679 981, laura.salmi@maanmittauslaitos.fi
 

Uusimmat uutiset ja blogit