Paikkatietomarkkinat pureutuu ilmastonmuutokseen ja teknologiaan

Paikkatietoalan tärkeässä ammattilaistapahtumassa ollaan suurten kysymysten äärellä. Helsingin Messukeskuksessa perehdytään ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, toimivamman yhteiskunnan rakentamiseen ja tulevaisuuden turvaamiseen. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

PTM19-banneri

Perinteikäs Paikkatietomarkkinat järjestetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Suomen merkittävin paikkatietoalan ammattilaistapahtuma julistetaan alkaneeksi ensi viikon maanantaiaamuna, ja luvassa on tiukkaa paikkatietoasiaa – koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan.

Ilmastotyö piirtää tulevaisuuden ääriviivat

Paikkatieto eli kaikki sijaintiin liittyvä tieto sitoo monet tieteenalat yhteen, ja siksi kumpanakin tapahtumapäivänä kuullaan useiden eri alojen huippuja. Maanantaina disruptioanalyytikko Perttu Pölönen haastaa kuulijansa irrottamaan vanhoista oletuksistaan ja avaamaan silmänsä tulevaisuuden mahdollisuuksille. Arkkitehti Anni Laurila puolestaan puhuu maankäytön ja ilmastonmuutoksen välisestä suhteesta, ja erityisasiantuntija Heta Heiskanen peräänkuuluttaa tutkimustiedon hyödyntämisen ja hyvien poliittisten päätösten perään.

Pääsalin lavalla kuullaan myös avaruusdatasta, ilmastoa säästävistä sovellusratkaisuista ja oikean tiedon löytämisen haasteista. Juontaja Kimmo Ohtonen ylläpitää esiintyjien ja yleisön vuorovaikutusta koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan.

Toimivassa yhteiskunnassa tieto kulkee avoimesti

Tiistaina pureudutaan erityisesti paikkatiedon rooliin yhteiskunnan toiminnoissa. Keskeisiin kysymyksiin saadaan monipuolisia vastauksia, sillä lavoille nousee kaikkien sektorien edustajia niin ministeriöiden, yritysten kuin yhdistystenkin riveistä. Fingrid Oy:n Marcus Fingrid pohtii paikkatiedon ja sähköverkon johtamisen yhteyttä, Jouko Järnefelt puhuu tietoon perustuvista päätöksistä, ja päivän lopuksi keskustelupaneelissa etsitään yhteisiä ratkaisuja paikkatietojen tehokäyttöön.

Digitaaliset palvelut nousevat tiistaina erityiseen keskiöön, ja aihetta uskalletaan tarkastella myös kriittittisesti. Puheenvuoroissa paneudutaan digitalisaation tuomiin haasteisiin myös lainsäädännön ja tietoturvallisuuden näkökulmista. 

Paikkatietoalan tuhannet osaajat saman katon alla

Luvassa on runsaasti erityyppistä lavaohjelmaa, mutta ennen kaikkea Paikkatietomarkkinat on kohtaamispaikka. Jo 31. kerran Messukeskus täyttyy tuhansista alan ammattilaisista, opiskelijoista ja harrastajista. Luvassa on useita kymmeniä puheenvuoroja, alan tunnustuksia ja ennen kaikkea messutunnelmaa. Näyttelyalueen yli 40 näytteilleasettajan joukosta löytyy Ilmatieteen laitoksen ja Suomen metsäkeskuksen kaltaisia valtion virastoja, drone-ammattilaisia, IT-puolen osaajia, suunnittelijoita ja paljon muita huipputekijöitä. 

Maanantai-iltapäivä huipentuu viihtyisään cocktail-tilaisuuteen. Tilaisuus on Paikkatietomarkkinoiden tavoin maksuton ja kaikille avoin.

Lue lisää Paikkatietomarkkinoista.
 

Lisätietoja

Markkinointisuunnittelija Laura Salmi, puh. 050 4679 981, laura.salmi@maanmittauslaitos.fi
Viestintäassistentti Carita Lehti, puh. 050 4767 618, carita.lehti@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit