Hyppää pääsisältöön

Paras piknikpaikka voi löytyä #hylo-sovelluksella

Paikkatietokeskuksen MyGeoTrust on lanseerannut uuden puhelinsovelluksen nimeltä #hylo. #hylon avulla voi jakaa ja saada tietoa lähialueestaan. Sovelluksella voi kertoa vaikka liikenneruuhkasta, jalkapallojoukkueensa tulevasta pelistä tai vinkata hyvän marjapaikan. MyGeoTrustilla ja sen sovelluksilla on jo 1 500 käyttäjää.

Hauskoja ja hyödyllisiä geonoteja

Sovelluksen käyttäjät laittavat kartalle geonoteiksi kutsuttuja virtuaalisia ilmoituksia. Geonoteen lisätään tunnisteita sekä paikkoja, esimerkiksi ”#liikennehäiriö @länsi-pasila”, ja valitaan, kuinka kauan geonote on näkyvissä. Geonote voi olla enimmillään näkyvissä yhdeksän kuukautta. Liikenneruuhkasta varoittavan geonoten voi laittaa näkymään vaikka vain päiväksi.

Android-laitteisiin ladattavissa oleva #hylo on ilmainen sovellus, joka hyödyntää tiedontuotossa joukkoistamista eli käyttäjät itse tuottavat palvelun sisällön.

#hylo tarvitsee toimiakseen MyGeoTrust-sovelluksen, jonka avulla pystyy hallinnoimaan oman paikkatietonsa yksityisyyttä. MyGeoTrust on pohja muille MyGeoTrustin sovelluksille. Sen avulla valitaan tai räätälöidään oma yksityisyysprofiili eli määritellään, mitä tietoja haluaa jakaa.

Yksityisyyttä ja yhteisöllisyyttä oman valinnan mukaan

MyGeoTrust on Paikkatietokeskuksen projekti, jossa kehitetään paikkatiedon ja mobiilidatan joukkoistamisen tulevaisuutta. Projektin lähtökohta on, että ihmisellä on oikeus kontrolloida, mitä tietoa hänestä kerätään ja miten paljon hän haluaa itse jakaa paikkatietoaan. Tietoa jaetaan yhteiseksi hyödyksi, eikä sitä hyödynnetä esimerkiksi mainosten myymiseen.

Luottamus ja yksityisyys ovat pääroolissa MyGeoTrustin visiossa. Käyttäjä voi itse määritellä, mitä tietoa haluaa jakaa itsestään. Useimmissa muissa paikkatietoon perustuvissa palveluissa annetaan vain kaksi vaihtoehtoa: joko käyttäjä jakaa palvelun tarjoajalle kaikki tietonsa, tai sitten ei käytä kyseistä palvelua.

MyGeoTrust ja #hylo ovat saatavilla Google Play Storesta.

Lisää MyGeoTrustista voi lukea projektin sivuilta ja lisää #hylosta voi lukea sovelluksen sivuilta. Projektia voi seurata Twitterissä: @mygeotrust, #mygeotrust.

Lisätietoja

Osastonjohtaja Heidi Kuusniemi, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus, 029 531 4809, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja artikkelit