Perus- ja maastokarttojen painosarjat ovat valmistuneet

Maanmittauslaitos on saanut painettua varastoon kaikki ne perus- ja maastokartat, jotka painosuunnitelman mukaan oli tarkoitus tehdä. Painetuista kartoista ei oteta enää uusintapainoksia, koska paperikarttojen kysyntä on vähentynyt.

Viimeisimmän peruskartan painosarjan ensimmäinen painos tarkistettavana vuonna 2006.
Peruskarttaa painettiin vuosina 2006–2017 yhteensä 1237 eri karttalehteä.
Kuva:
Maanmittauslaitos

– Karttojen käyttöhän ei ole vähentynyt. Karttoja käytetään nykyään entistä enemmän mobiililaitteiden kautta, toteaa kehityspäällikkö Aaro Mikkola.

Painettuja karttoja on vielä hyvin saatavissa varastosta. Maanmittauslaitokselta voi jatkossakin tilata karttatulosteen haluamastaan alueesta.

– Asiakas voi tilata karttatulosteen haluamassaan mittakaavassa ja paperikoossa. Tällöin karttatuloste tehdään aina ajantasaisimmasta maastoaineistosta, kertoo Mikkola.

Karttatulosteen saa myös säänkestävälle materiaalille. Karttatulosteensa voi suunnitella ja tilata Karttapaikassa. Asiakas saa kartan myös PDF-tiedostona, jossa kartan elementtien näkyvyyttä voi säätää.

Koko Suomi karttalehdillä

Nykyisessä lehtijaossa maastokarttaa painettiin mittakaavassa 1:50 000 vuosina 2009–2017 yhteensä 388 eri karttalehteä. Koko valtakunnan karttalehdet saatiin siten painetuksi.

Peruskarttaa painettiin vuosina 2006–2017 yhteensä 1237 eri karttalehteä. Viimeksi määritellyn tavoitteen mukaisesti saatiin Rovaniemen eteläpuolisen valtakunnan kaikki karttalehdet painettua. Rovaniemen pohjoispuoleiselta alueelta painettiin merkittävimpien taajamien karttalehdet.

Lisätietoja

Kartastopäällikkö Tuomo Lusa, 029 531 6139
Kehityspäällikkö Aaro Mikkola, 029 531 6248
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

 

Uusimmat uutiset ja blogit