Pidä huolta sinulle tärkeistä osoitteista – tallenna kulkutiedot Osoitehaaviin

Huolehdi itsestäsi, läheisistäsi ja sinulle tärkeimmistä paikoista. Tarkista osoitteet ja tallenna perille opastavat kulkupisteet Osoitehaaviin. Näin esimerkiksi hälytysajoneuvoilla on tulevaisuudessa tieto käytettävissään.

Kesäinen valokuva vanhan puutalon kuistilta.
Kuva: Julia Hautojärvi

 

Osoitehaavi on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä uusi verkkopalvelu, jolla kerätään tietoa rakennusten sisäänkäynneistä ja reittiä opastavista kulkupisteistä. Tiedot on tarkoitus liittää tulevaisuudessa osaksi valtakunnallisia osoitetietoja. 

Tietoja kerätään joukkoistamalla. Voit tallentaa tietoja kaikkiin tuntemiisi osoitteisiin ja näin auttaa osoitetietojen täsmentämisessä ja tarkentamisessa. Osoitehaavin kautta voit myös ilmoittaa virheellisistä tai puuttuvista osoitteista. 

Tee kesän osoitetarkistus

1. Onko sinulla kesämökki? Tallenna kulkupiste Osoitehaaviin! 

Kulkupiste on tärkeä tieto erityisesti haja-asutusalueella. Joskus rakennus saattaa sijaita kaukana tiestä, jonka mukaan osoite on annettu, eikä perille löytäminen pelkän osoitteen perusteella ole aina helppoa. Kulkupiste kertoo kohdan, jossa tieltä käännytään piha-alueelle. Onko mökkisi saaressa? Myös rantautumiskohdat voi tallentaa osoitteen tietoihin kulkupisteenä. 

2. Tee palvelus läheisellesi – täydennä mummolan osoitetiedot

Huolehdi sinulle rakkaista ihmisistä. Tallenna myös mummolan ja muiden iäkkäiden läheisten osoitetiedot kuntoon Osoitehaavissa. Tulevaisuudessa esimerkiksi pelastajat, ambulanssit ja muut viranomaiset voivat saada tarkennetut osoitetiedot käyttöönsä.

3. Tarkista myös oma osoitteesi

Kesällä on aikaa pitää huolta myös omasta kodista. Ovatko osoitetiedot kunnossa viranomaisten järjestelmissä? Tarkista Osoitehaavista. Jos löydät virheitä tai osoite puuttuu, voit ilmoittaa siitä Osoitehaavissa. 

Siirry Osoitehaaviin: www.osoitehaavi.fi. Tietoja pääset tallentamaan vahvan tunnistautumisen jälkeen.

Osoitehaavi toimii parhaiten riittävän suurella näytöllä (tietokone tai tabletti) ja Chrome- tai Firefox-selaimilla. Palvelu ei valitettavasti tällä hetkellä toimi iPadilla.

Tiedot lisäävät turvallisuutta

Varsinkin hätätilanteessa on tärkeää, että apu osaa ajaa suoraan oikeaan osoitteeseen ja löytää oikealle ovelle saakka. Kulkupiste on tärkeä tieto kaikille osoitteille. Osoitetietoihin lisätään myös tieto kerros- ja rivitalojen sisäänkäynneistä. Osoitehaaviin voidaan tallentaa tietoa myös kulkurajoituksista ja kuvia taloyhtiöiden opastauluista.

Osoitehaavi liittyy uuden osoitetietojärjestelmän kehittämiseen. Huomaathan, että Osoitehaavi on vielä kehitysvaiheessa, ja voi mennä aikaa, ennen kuin tiedot ovat viranomaisten ja muiden osoitetietoa tarvitsevien jokapäiväisessä käytössä.

Työ on kuitenkin jo alkanut, lähde mukaan! 

Lisätietoja

Uusimmat uutiset ja blogit