Poikkeustilanteesta selviämme yhdessä ennakoiden

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Suomen hallitus on ottanut käyttöön valmiuslain – ensimmäistä kertaa historiamme aikana. Varaudumme näihin poikkeuksellisiin oloihin ennakoiden ja asiantuntemuksella. Jatkamme toimintaamme ja palveluitamme mahdollisimman normaalisti.

Seuraamme covid19-virusepidemian etenemistä valppaasti ja säännöllisesti. Tarvittaessa olemme valmiita sopeuttamaan toimintaamme nopealla aikataululla muuttuneen tilanteen mukaan. Tämän teemme yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

Olemme jo sopeuttaneet toimintaamme maalis- ja huhtikuun ajan. Maanmittauslaitoksen palvelupisteissä voi asioida vain ajanvarauksella 13.4. asti. Näin suojelemme sekä asiakkaitamme että työntekijöitämme. Aikoja palvelupisteisiin voi varata puhelinpalvelumme kautta. Sähköisen asioinnin palvelut, puhelinpalvelu ja chatpalvelu jatkuvat normaalisti ja palvelevat arkisin.

Muutoksia toimituskokousten järjestämiseen

Maanmittaustoimituksiin emme lähetä uusia kutsuja 30.4. asti. Tämänhetkisen arviomme mukaan maalis- ja huhtikuulle sovitut toimituskokoukset pidämme normaalisti, jos niihin on kutsuttu alle 10 asianosaista ja jos heidän joukossaan ei ole yli 70-vuotiaita tai muita erityisiin riskiryhmiin kuuluvia. Mahdollisuuksien mukaan toimituskokoukset voidaan tarvittaessa pitää ulkonakin.

Joudumme perumaan ne toimituskokoukset, joihin joku asianosaisista ei pääse osallistumaan tai joille varattu kokoustila ei ole käytössä.

Henkilöstö on siirtynyt etätyöskentelyyn

Toimituskokouksissa ja palvelupisteissä noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita käsihygieniasta, vältämme kättelyä ja pidämme huolta turvallisesta etäisyydestä. Toiminnan turvaamiseksi ja henkilöstömme suojaamiseksi olemme siirtyneet etätyöskentelyyn 13.4. saakka. Etätyötä tekevät kaikki työntekijämme, joiden työtehtävät sen sallivat. 

Maanmittauslaitos on hoitanut perustehtäviään yli 200 vuoden ajan.  Teemme erilaisia maanmittaustoimituksia, ylläpidämme rekistereitä, tuotamme kartta-aineistoja sekä tutkimme ja sovellamme paikkatietojen käyttöä yhteiskunnassa.

Turvaamme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja sisältävien rekisterien – kuten lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin – toiminnan ja ylläpidon myös näinä poikkeuksellisina aikoina. Luotettavat kiinteistötietojärjestelmän rekisterit mahdollistavat esimerkiksi sen, että kiinteistön voi kiinnittää lainan vakuudeksi.

Arvo Kokkonen
pääjohtaja

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen.
Kuva: Julia Hautojärvi/Maanmittauslaitos

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit