Postin lakolla mahdollisia vaikutuksia Maanmittauslaitoksessa asiointiin

Lakko voi hidastaa asiakkaiden kirjeitse lähetettyjen hakemusten ja lisäselvitysten saapumista Maanmittauslaitokseen. Maanmittauslaitos suosittelee lähettämään etenkin kiireelliset hakemukset sähköpostilla tai käyttämään Maanmittauslaitoksen verkkopalvelua.

Postin lakko viivästyttää Maanmittauslaitoksen postittamien kokouskutsujen saapumista. Tiedon kulku maanmittaustoimitusten asiakkaille on asiakkaiden oikeusturvan kannalta tärkeää. Maanmittauslaitos ottaa tämän huomioon toiminnassaan. Lähtökohtaisesti maanmittaustoimitusta ei voida pitää, jos tiedetään, että kutsukirjeet eivät ole saavuttaneet asianosaisia.

Ne asiakkaat, jotka ovat ottaneet käyttöönsä valtion yhteisen suomi.fi -viestit -palvelun, saavat Maanmittauslaitoksen lähettämät kirjeet ja asiakirjat suomi.fi -viesteihinsä normaalin tapaan heti lähettämisen jälkeen.

Toimitushakemukset kannattaa lähettää verkkoasiointipalvelun kautta. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Hakemukset voi myös toimittaa Maanmittauslaitoksen palvelupisteisiin.

Lainhuutohakemusten ja vuokraoikeuden siirtohakemusten toimitusaika on 6 kuukautta kiinteistön luovutuksesta. Myöhässä toimitettu hakemus johtaa varainsiirtoveron korotukseen.

Maanmittauslaitoksen laskuille myönnetään lakon vaikutusaikana normaalin maksuajan päälle 14 vuorokautta lisäaikaa. Laskujen eräpäivissä on otettu huomioon ylimääräinen maksuaika. Kaikki lakon johdosta asiakkaille aiheutuvat maksuviivästysseuraamukset pyritään eliminoimaan. Maanmittauslaitos suosittaa tilaamaan Maanmittauslaitoksen laskut verkkolaskuna.

Lisätietoja

Yksittäisten hakemusten käsittelystä vastataan Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelussa sähköpostitse kirjaamo@maanmittauslaitos.fi ja puhelimitse 029 530 1100 (Vaihde).

Uusimmat uutiset ja blogit