Sanna Kaasalainen nimitetty Navigoinnin ja paikannuksen osaston johtajaksi

Professori Sanna Kaasalainen on nimitetty osastonjohtajaksi 1.8.2019 alkaen. Tehtävän kesto on viisi vuotta.

Professori Sanna KaasalainenKaasalainen on tähän asti toiminut Navigoinnin ja paikannuksen osaston virkaatekevänä osastonjohtajana professori Heidi Kuusniemen sijaisena. Sijaisuus alkoi 20.8.2018.

– Heidi Kuusniemi on kehittänyt osastoon vahvan yhdessä tekemisen kulttuurin ja sitä aion jatkaa. Sekä satelliitti- että sensoripaikannus ovat tällä hetkellä nopeasti kehittyviä tutkimusaloja, haasteita on paljon mutta se tekee tehtävästä mielenkiintoisen, kertoo Kaasalainen.

Kaasalainen on tehnyt pitkän tutkimusuran navigoinnin parissa. Aiemmin hän on työskennellyt myös tutkimusprofessorina Navigoinnin ja paikannuksen osastolla.

Paikannuksen suurimmat haasteet ovat tällä hetkellä häirintä ja siihen varautuminen, mistä Kaasalaisen osasto järjesti 12.6. seminaarin yhteistyössä Nordic Institute of Navigationin kanssa. Lisäksi sensoripaikannus kehittyy jatkuvasti, ja tavoitteena on eri paikannusmenetelmien saumaton yhdistäminen, mitä tarvitaan esimerkiksi älyliikenteessä.

– Kvanttiteknologiat ovat myös tulossa kartoitus- paikannustoimintaan mukaan, on mielenkiintoista nähdä kuinka ne muuttavat koko avaruusalaa, Kaasalainen sanoo.

Lisätietoja

Osastonjohtaja Sanna Kaasalainen, 050 369 6806, etunumi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit