SuomiAreenan avauspäivänä Porissa ennätysyleisö

Yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena keräsi Porissa avajaispäivänään kaikkien aikojen ennätysyleisön, reilusti yli 10 000 kävijää.

Ministeri Jari Leppä tutkii karttanäyttelyä Porissa
Ministeri Jari Leppä tutkii Suomen kartastoa vuodelta 1925 Porissa järjestetyssä karttanäyttelyssä
Kuva:
Maanmittauslaitos / Julia Hautojärvi

Maanmittauslaitoksen osastolla kävi vilkas kuhina, kun vanhat ja nuoret jonottivat ajamaan rallia. AuroRalli on Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen tutkijoiden kehittämä ajopeli, jossa kuljettava näkee 3D-laseilla aitoa autolla laserkeilattua pistepilviaineistoa Ylläksen maisematieltä.

Kalakukot kartalla

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kuvassa) vieraili Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelupisteellä SuomiAreenan yhteydessä järjestettävässä karttanäyttelyssä.

Näyttelyssä ovat esillä 144-vuotias Suomen yleiskartta ja 188-vuotias Suomen kartasto, jotka kiinnostivat myös ministeriä. Ministeri Lepän pysäyttävin tieto näyttelyssä saattoi kuitenkin olla kartta kalakukon ja eri leipien levinneisyysalueista Suomen sisällä vuonna 1925.

Improvisaatioteatteria tänään 12.40

SuomiAreena-tapahtuma jatkuu koko viikon ajan Porissa. Tänään Maanmittauslaitoksen Torivartissa improvisaatioteatteri suuntaa kesämökkikaupoille MTV-lavalla klo 12.40.

Näin näet torivartin

Avaa MTV Katsomossa ohjelma MTV-lava 10.-14.7.

SuomiAreenaTV näkyy DNA:n kaapeliverkossa kanavapaikalla 265, Digitan antenniverkossa kanavapaikalta 28 sekä DNA TV -palvelussa. Valtaosa televisioista ja digibokseista löytää kanavan automaattisesti. Jos näin ei käy, tee kanavahaku uudelleen.

Huomioithan, että torivarttija ei tallenneta, vaan ainoa mahdollisuus on katsoa se klo 12.40 Porissa tai yllä mainituilla tavoilla.

Lisätietoja

Viestintäasiantuntija Suvi Staudinger, 040 801 1297

Viestintäjohtaja Pirkko Yliselä, 040 504 3684

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit