Suomi.fi-kartat versiopäivitys 6.11.2017

Kartat-palvelun versiopäivityksessä OpenLayers on päivitetty 3.20 -> 4.4 versioon julkaistuissa kartoissa. Tämä korjaa mobiiliselaimissa esiintyneet ongelmat:

  • iOS 11 laitteilla ilmennyt karttaselauksen jumiutuminen
  • Android-laitteiden kohteiden valinnan toimimattomuus
  • infolaatikon jääminen ruudun ulkopuolelle
  • karttaselitteet-työkalun lisääminen julkaistuun karttaan ei onnistunut

Edellisissä syksyn versiopäivityksissä on tullut parannuksia omien kohteiden ja aineistojen toiminnallisuuksiin ja teemakarttatoimintoihin. Myös aineistoja on tullut lisää. Selkokartta esteettömän palvelun tarpeisiin ja SotkaNetin tilastoaineistorajapinta teemakarttoihin. Tarkemmin versioista voi lukea kartat-palvelun etusivun tekniset tiedot -kohdan alta versionhallinta. Sieltä löytyy myös tiedot seuraavasta suunnitellusta versiosta ja siihen tulevista muutoksista ja käytössä olevasta OSKARI-versiosta.

Kartat siirtyy suomi.fi-palveluhallinnan piiriin ensi vuonna ja silloin dokumentointi ja tiedotustavatkin muuttuvat. Siihen asti sähköpostitse lähetetään tiedote vain merkittävimmistä muutoksista ja www-sivuilla palvelutiedotteena kaikki versionvaihdot. Palvelutiedotteita voi seurata myös RSS-syötteellä http://www.maanmittauslaitos.fi/rss/palvelutiedotteet/183

Uusimmat uutiset ja blogit