Hyppää pääsisältöön

Taloyhtiöiden määräaikaa osakeluetteloiden siirtämiselle huoneistotietojärjestelmään jatketaan vuodella

Taloyhtiöille asetettua määräaikaa osakeluetteloiden siirtämiselle huoneistotietojärjestelmään jatketaan vuodella 31.12.2023 saakka. Osakeluettelon siirto määräajan puitteissa on maksutonta. Tämän lisäksi huoneistotietojärjestelmän voimaanpanolain keskinäisiä kiinteistöosakeyhtiötä koskevia säännöksiä täsmennetään. Lait tulevat voimaan tänään 1.2.2021.

Sähköinen osakeluettelon siirtopalvelu otettiin käyttöön keväällä 2020. Sen kautta ennen vuotta 2019 perustettu asunto-osakeyhtiö on voinut siirtää osakeluettelon pidon Maanmittauslaitokselle ja liittyä huoneistotietojärjestelmään. Tarkoituksena on ollut, että isännöinnin piiriin kuuluvat asunto-osakeyhtiöt siirtäisivät osakeluettelonsa pääosin isännöintijärjestelmiin rakennettavan rajapinnan kautta. Rajapinnan avaaminen kuitenkin viivästyi, ja osakeluetteloiden siirto sen kautta tulee mahdolliseksi aikaisintaan tammi-helmikuussa 2021.

Määräaikaa asunto-osakeyhtiön osakeluettelon ylläpidon siirtämiselle huoneistotietojärjestelmään jatkettiin vuoden 2023 loppuun, koska muuten yhtiöille olisi jäänyt alkuperäisiin tavoitteisiin nähden vain puolitoista vuotta aikaa toteuttaa osakeluettelon siirto määräajassa. Osakeluettelon siirto määräajan puitteissa on maksutonta, kun taas myöhemmin siitä peritään maksu.

Lisätietoja

Lue lisää maa- ja metsätalousministeriön aiemmasta tiedotteesta

Osakeluettelon siirto

Huoneistot
Huoneistotietojärjestelmä
Osakeluettelon siirto

Uusimmat uutiset ja artikkelit