Hyppää pääsisältöön

Tarvitseeko tästä tehdä numero?

Miten voimme kehittää ulkoista viestintäämme vastaamaan paremmin asiakkaidemme ja sidosryhmiemme tarpeita? Tähän vaativaan kysymykseen mietimme Maanmittauslaitoksella ratkaisuja. Olemme laaja palveluorganisaatio, jonka toimii yhdessä asiakkaiden, kumppanien ja sidosryhmien kanssa.

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen.
Kuva:
Maanmittauslaitos, Lantmäteriverket, National Land Survey of Finland

Virastojen välinen yhteistyö korostuu viestinnässä. Olemme saaneet parhaat medianäkyvyydet, kun yhdistämme voimamme kumppaniemme kanssa. Haluamme luoda merkityksiä, kertoa työmme vaikutuksista ja ennen kaikkea käydä keskustelua. Haluamme kuunnella, osallistaa, vuorovaikuttaa ja kehittää kokonaisvaltaista viestintäkulttuuria.

Meillä on oma tapa viestiä

Tarvitseeko tästä tehdä numero? Tämän kysymyksen jokainen viestijä todennäköisesti kuulee oman uransa aikana. Olemme entistä vahvemmin tunnistamassa, mistä numero olisi hyvä tehdä ja mistä ei. 

Viestijän ja asiantuntijan tulee kulkea entistä vahvemmin käsi kädessä ja yhteiseen suuntaan asiakkaitamme palvellen. Valtion viranomaisen avoimella ja aktiivisella viestinnällä on selkeitä vaikutuksia sekä organisaation maineeseen että tunnettuuteen.

Me valtion viestijät seuraamme iloiten muiden virastojen menestystä asiakasviestinnässä. Samaan aikaan haluamme löytää meille luontevan tavan olla avoin ja keskusteleva eri viestintäkanavissa. 

Riippumattomuus ja oikeudenmukaisuus ovat meille Maanmittauslaitoksella erittäin tärkeitä arvoja. Emme lähde julkisuudessa kommentoimaan yksittäisiä ratkaisuja tai yksittäisen maanomistajan asiaa. Meillä on oma tapa ja ääni viestiä.

Verkossa toimii digitaalinen palvelupisteemme

Asiakkaamme kohtaavat meidät verkossa ja puhelimitse sekä maanmittaustoimituksissa ja toimipisteissä läpi Suomen Ivalosta Maarianhaminaan. Verkkosivuillamme vierailtiin viime vuonna ennätyksellisen paljon, joten uutishuoneemme tavoittaa lukijamme huomattavan tehokkaasti.

Tässä uutishuoneessa tarjoamme teille uutisia, toimitettuja artikkeleita ja ajankohtaisia näkökulmia ajantasaisesti ja säännöllisesti. Samaan aikaan suunnittelemme maanmittauslaitos.fi-verkkosivuston tulevaisuutta. Verkossa toimiva digitaalinen palvelupisteemme tulee palvelemaan asiakkaita entistä selkeämmin. 

Samoin pohdimme, miten voimme kertoa maanmittausalan ja paikkatietotutkimuksen termeistä ja sanastosta nykyistä ymmärrettävämmin. Yksi askel tähän suuntaan on Terminurkka-palsta, jossa asiantuntijamme avaavat ammattitermejä kansan kielelle.

Muutos on matka – olemme kulkemassa yhdessä kohti uusia koordinaatteja. Aurinkoista kevättä, pysytään yhteydessä!

Maija Ilvonen
Kirjoittaja on Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja.

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Maanmittauslaitos
Palvelut

Kommentit

Uusimmat blogit