Tee ekoteko - tilaa e-lasku

Kesäkuusta lähtien henkilöasiakkaat ovat voineet tilata laskumme e-laskuna perinteisen paperilaskun sijasta.

”Usein kuulee kysyttävän, 'mitä minä voin tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemisen eteen?' Yksittäisen kuluttajan näkökulmasta vastaan, että kaikki lähtee arjen pienistä valinnoista ja e-laskun tilaaminen on yksi niistä helpoimmista. Valtion yhteiseen e-laskutavoitteeseen pääseminen vuonna 2018 pienentäisi pelkästään Maanmittauslaitoksen hiilijalanjälkeä kokonaisuudessaan noin kymmenellä tonnilla vuodessa”, kertoo talousasiantuntija Ville Saari myyntilaskutuspalveluista.

Miksi e-lasku? 

E-lasku on helppo ja turvallinen tapa vastaanottaa Maanmittauslaitoksen laskuja omaan verkkopankkiin, johon laskun maksamiseen tarvittavat tiedot tulevat automaattisesti. Lisäksi pankit tunnistavat e-laskun lähettäjät ja vastaanottajat ja näin ollen huijauslaskujen riski on pieni. E-laskuun voit liittää myös muita maksamista helpottavia toimintoja, kuten esimerkiksi laskun automaattisen hyväksymisen.

E-laskujen vastaanottaminen on kätevää. Kun saat laskusi suoraan verkkopankkiin, ei sinun tarvitse lomalla ollessasi kantaa huolta postilaatikkoon tulevista laskuista ja niiden eräpäivistä. Voit laittaa laskusi maksuun mihin vuorokauden aikaan tahansa vaikka laiturin nokasta tai ulkomailta. Useimmat pankit tarjoavat lisäksi laskuarkiston maksetuille e-laskuille.

E-laskun käytön lisääminen tarkoittaa kustannussäästöjä valtiolle eli sinulle asiakkaana ja veronmaksajana. Suurin hyöty e-laskutuksesta on kuitenkin ilmastolle, sillä e-laskun aiheuttamat päästöt ovat vain murto-osa paperilaskuun verrattuna.

Miten e-laskun saa?

Yksinkertaisimmillaan saat e-laskun käyttöösi tilaamalla sen verkkopankissasi. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius e-laskujen lähettämiseen. Etsi listalta Maanmittauslaitos ja ilmoita pyydetty tunnistetieto.

Lisätietoja 

Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat verkkosivuiltamme ja omasta pankistasi.

Tee ekoteko - tilaa e-lasku

Uusimmat uutiset ja blogit