Tiina Sarjakoski ja Heidi Kuusniemi Suomen Akatemian tutkimuksen toimikuntien jäseniksi

Suomen Akatemia on nimittänyt uudet jäsenet tieteellisiin toimikuntiin. Tiina Sarjakoski nimitettiin biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen jäseneksi ja Heidi Kuusniemi jäseneksi luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikuntaan. Molempien toimikausi kestää 1.1.2019-31.12.2021.

Tiina Sarjakoski ja Heidi Kuusniemi

Tiina Sarjakoski (kuvassa vas.) on Maanmittauslaitoksen tutkimusjohtaja, professori Keskushallinnossa. Heidi Kuusniemi siirtyi 1.6. Vaasan yliopistoon Digital Economy -tutkimusalustan johtajaksi Paikkatietokeskuksen navigoinnin ja paikannuksen osastonjohtajan ja professorin tehtävistä. Heidi on edelleen Maanmittauslaitoksella töissä, nyt enää 10 %.

Biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunnan aloihin kuuluvat muun muassa maatalous-, metsä- ja elintarviketieteet, jotka ovat maa-ja metsätalousministeriön alaisten laitosten ydinosaamista. Lisäksi ympäristön tilaan liittyvä tutkimus kuuluu toimikunnan toimialoihin, ja myös Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa on siihen liittyvää tutkimusta. Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunnan alat puolestaan kattavat laajasti Paikkatietokeskuksen ydinosaamisen.

– Hienoa, että meillä on edustus kahdessa toimikunnassa. On kunniatehtävä päästä osaltaan vaikuttamaan Suomen tieteen tulevaisuuteen, Sarjakoski kommentoi.

Edellisen kerran Paikkatietokeskuksen professoreita on ollut edustettuna Suomen Akatemian tieteellisessä toimikunnassa 90-luvulla. Professori Juhani Kakkuri, Geodeettisen laitoksen silloinen ylijohtaja, oli tuolloin jäsenenä tieteellisessä toimikunnassa. Maanmittauslaitoksella ei ole ollut aiemmin edustajia Suomen Akatemiassa.

Suomen Akatemialla on vuoden 2019 alusta kolme tieteellistä toimikuntaa, jotka hoitavat Akatemian tehtäviä kukin omalla toimialallaan. Jo mainittujen toimikuntien lisäksi Akatemialla on kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta.

Lisätietoja

Tutkimusjohtaja, professori Tiina Sarjakoski, 029 531 4898, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi.

Uusimmat uutiset ja blogit