Toimituksissa poikkeuskäytänteitä 30.6.2021 saakka

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta toimitukset ja maastotyöt suoritetaan pääsääntöisesti kuten ennenkin, ja niistä tiedotetaan asianomaisia kutsukirjeellä. Jos kuulut koronaviruksen suhteen esimerkiksi riskiryhmään, suosittelemme, että valtuutat kokoukseen tai maastotöihin asiamiehen.

Maanmittaustoimitusten tekeminen on katsottu yhteiskunnallisesti tärkeäksi toiminnaksi, jonka jatkuvuus täytyy turvata koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta. Tästä syystä toimitusten järjestämiseksi on säädetty poikkeuslaki, joka muuttaa normaaleita käytänteitä määräaikaisesti 30.6.2021 saakka.

Poikkeuslailla pyritään turvaamaan kaikkien asianosaisten ja Maanmittauslaitoksen henkilöstön terveys sekä toimitusmenettelyn jatkaminen.

Poikkeuslaki mahdollistaa lisäksi sen, että tarvittaessa toimituskokouksiin ja maastotöihin voi osallistua esimerkiksi puhelimitse. Jos sinulla on tarve osallistua tilaisuuteen etänä, ole hyvissä ajoin yhteydessä kutsukirjeen lähettäneeseen toimitusinsinööriin tai maastotyökutsun lähettäneeseen kartoittajaan. Yhteystiedot löytyvät sinulle lähetetystä kutsukirjeestä.

Jos olet saanut kutsun toimituskokoukseen tai maastotoimitukseen, lue ohjeet, kuinka toimia maanmittaustoimituksessa

Uusimmat uutiset ja blogit