Hyppää pääsisältöön

Tule keskustelemaan rakennustietojen virtauksesta 18.11.

GeoForum ja Paikkatietojen kuntafoorumi PAKU järjestävät 18.11. yhteisen keskustelutilaisuuden rakennustietojen tiedonhallinnasta kunnille, kuntien järjestelmätoimittajille, julkishallinnon edustajille ja alan kehittämisestä kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!

Rakennuksia kaupungissa
Kuva:
Maanmittauslaitos

Rakennustiedon valtakunnallinen tiedonhallinta toimivammaksi yhteistyöllä -keskustelutilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena 18.11. klo 9.00-11.30 Maria 01:ssa Helsingissä ja osallistua voi myös verkossa. GeoForum ja Paikkatietojen kuntafoorumi PAKU järjestävät tilaisuuden yhdessä ja se on osa Geoforum Summit -jälkitapahtumien sarjaa. 

Mistä tilaisuudessa on kyse?

Rakennustietoja käytetään laajasti erilaisissa tehtävissä ja ne ovat olennaisen tärkeitä mm. maankäytön ja rakentamisen suunnittelussa, rakentamisessa sekä rakennusten arvon määrittelyssä. Rakennustietojen valtakunnallisessa tiedonhallinnassa ja tiedon virtauksessa on haasteita, joita haluamme yhteistyössä ratkaista.

Tavoitteena on, että kuntien rakennuslupaprosessissa syntyvä rakennustietoaineisto on laadukasta, luotettavaa ja ajantasaista sekä helposti käytettävissä erilaisissa käyttötarkoituksissa.

  • Mikä tilanne on tällä hetkellä?
  • Mitä tietoja rakennuksista tulevaisuudessa tarvitaan?
  • Miten yhteiseen tavoitteeseen päästään kuntien ja valtionhallinnon yhteistyöllä?
  • Miten vastuuta jaetaan?
  • Millaista tulevaisuutta rakennamme yhdessä?

Tilaisuudessa keskitytään rakennustietoihin, joilla tarkoitetaan tässä yhteydessä geometria- sekä perusominaisuustietoja, jotka kuvailevat reaalimaailman rakennuksia.

Tilaisuuden keskusteluissa mukana ovat kuntien ja valtionhallinnon edustajat, ja myös yleisö saa osallistua sekä paikan päällä että verkossa.

Lähetä kysymys tai kommenttisi keskustelun pohjaksi!

Voit osallistua tilaisuuden valmisteluun jo etukäteen lähettämällä kommentteja ja kysymyksiä huomioitavaksi tilaisuudessa. Kerro ajatuksesi, kommentoi ja kysy askarruttavat kysymykset verkkolomakkeella.

Etsimme kysymyksiin vastauksen joko tilaisuuden aikana tai sen jälkeen, ja osallistujat saavat kysymys-vastaus -paketin tiedoksi. 

Ohjelma

Tilaisuuden ohjelman ja keskustelijoiden esittelyt löydät täältä.

Huom! Vielä ehtii hyvin ostaa lipun päätapahtuma Geoforum Summittiin 8-9.11.

Tutustu ja ilmoittaudu myös muihin Geoforum Summitin jälkitapahtumiin.

Ilmoittautuminen ja tietoa tapahtumapaikasta

Ilmoittaudu 18.11. tilaisuuteen tällä lomakkeella.

Voit ilmoittautua mukaan verkkotilaisuuteen tai tulla paikan päälle (Maria 01, Lapinlahdenkatu 16, Helsinki). Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu, joten jos haluat paikalle livenä Marian tiloihin, ilmoittaudu pian. Järjestäjä pidättää oikeuden siirtää tilaisuus kokonaan verkkoon koronatilanteen pahentuessa ja alueellisten rajoitusten kiristyessä. 

Tilaisuuteen osallistuminen on maksutonta. 

Kysyttävää?

Olethan yhteydessä Elina Rantaan, elina.ranta(a)geoforum.fi. 

Paikkatieto
Yhteentoimivuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit