Tutkija Yuwei Chenille merkittävä tunnustus

Paikkatietokeskuksen kaukokartoituksen ja fotogrammetrian osaston tutkimuspäällikkö Yuwei Chen valittiin merkittävimpien Euroopassa työskentelevien kiinalaisten tiede- ja teknologiavaikuttajien joukkoon. Tunnustus annetaan vuosittain kymmenelle kiinalaiselle tieteentekijälle.

Kaikki palkitut ovat arvonimeltään tohtoreita, ja suurin osa heistä työskentelee yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa tai suurissa eurooppalaisissa yrityksissä. Chenin tavoin kaikilla on merkittäviä saavutuksia omalla alallaan.

– Chen on ollut keskeisessä roolissa tieteenalan tärkeässä Kiina–Suomi-yhteistyössä. Hän on osaltaan nostanut Paikkatietokeskuksen tunnettuutta Kiinassa ja siten lujittanut tahojen välejä. Tämäntyyppinen yhteistyö on tieteen tekemisessä aivan avainasemassa, summaa Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen.

Yhteistyön edistämisen lisäksi Chenin laaja osaamisalue on johtanut palkinnon saamiseen. Tutkija on erikoistunut etenkin automatisaatioon ja robotisaatioon, ja lisäksi hän on tehnyt merkittävää tutkimusta muun muassa laitekehityksen, laser-keilauksen ja sisätilapaikannuksen parissa.

– Olen valtavan otettu tästä kunniasta. Haluan kiittaa kaikkia kollegoitani, joiden kanssa olen saanut kunnian tehdä tutkimusta. Erityisesti haluan kiittää professori Juha Hyyppää, joka on tarjonnut minulle erinomaista tukea ja tutkimuksellista vapautta. En olisi tässä tilanteessa ilman Paikkatietokeskuksen rohkaisevaa ilmapiiriä, Chen sanoo.

Palkinnon jakaa vuosittain Federation of Chinese Professional Association in Europe (Kiinalaisten ammatinharjoittajien yhdistysten liitto Euroopassa). Järjestö toimii yli kahdessatoista Euroopan valtiossa edustaen yli 20 000 kiinalaista ammattilaista, ja sen tärkein tavoite on edistää kiinalaisten tiedevaikuttajien välistä yhteistyötä. Tänä vuonna palkinto luovutettiin Irlannissa Forum for Chinese Professionals in Europe -nimisessä ammattitapahtumassa.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Jarkko Koskinen, puh. 050 337 2902, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

 

Uusimmat uutiset ja blogit