Työhyvinvointia voi vaalia ja vahvistaa

Katri Vermanne

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta työhyvinvointi? Se, että voimme hyvin tehdessämme työtä tai ollessamme työpaikalla? Vai se, että voimme yleisesti ottaen niin hyvin, että voimme tehdä myös työmme hyvin? Kenties se, että saamme ammennettua työstämme lisää aineksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme? Työhyvinvoinnilla on yhtä monet kasvot kuin on kokemuksia ja tarinoita niiden kasvojen takana. Maanmittauslaitoksessa työskentelee yli 1700 ihmistä, ja meillä jokaisella on omat kokemuksemme työhyvinvoinnistamme.

Osaamisen kehittäminen kannattaa

Henkilöstön osaaminen ja uudistuminen ovat Maanmittauslaitoksen kivijalkoja. Työnantajana Maanmittauslaitos kannustaa, innostaa ja tukee henkilöstöä ammattitaitonsa kehittämiseen monipuolisin tavoin. Osaaminen on myös henkilöstön työhyvinvoinnin perusta. Monipuolinen osaaminen ja sen kehittäminen kasvattaa valmiuksia vastata niihinkin tulevaisuuden haasteisiin, joita tänä päivänä emme vielä osaa tunnistaa.

Työhyvinvointikukka
Maanmittauslaitoksessa tavoitteena on, että henkilöstö voi hyvin. Työhyvinvoinnin edistämiseksi haluamme vahvistaa siihen vaikuttavia asioita, jotka on piirretty työhyvinvointikukkasemme terälehdille.

Monipaikkainen työ tuo joustavuutta

Käytössämme ovat monipaikkaisen työn periaatteet ja joustava työaikamalli, jotka mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman työskentelyn. Osaamista tarvitaan myös näissä olosuhteissa, joissa lähimmät työtoverit eivät työskentele samassa tilassa tai edes samalla paikkakunnalla kanssasi. Näin ollen työhyvinvoinnin edistämisessä panostetaan vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Vaikka usein olemme toisistamme fyysisesti etäällä, voimme silti monin tavoin osoittaa olevamme läsnä esimerkiksi digitaalisissa ympäristöissä.

Työhyvinvointi kasvussa

Yksi pysäkki Maanmittauslaitoksen henkilöstön työhyvinvoinnin arviointiin on vuosittain toteutettava työtyytyväisyyskysely. Sen tuloksia hyödynnetään Maanmittauslaitoksessa monipuolisesti koko organisaation tasolla ja organisaation eri yksiköissä aina tiimitasolle asti. Moni asia Maanmittauslaitoksessa on viime vuosien aikana muuttunut, ja on ollut ilo huomata, että henkilöstön työtyytyväisyys on vahvistunut vuosi vuodelta.

Syksyllä 2017 toteutetussa työtyytyväisyyskyselyssä kaikkein parhaat arviot henkilöstömme on antanut seuraavista osa-alueista asteikolla 1–5:

  • Työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen (4,38)
  • Oikeudenmukainen kohtelu työtovereiden taholta (4,30)
  • Oikeudenmukainen kohtelu lähiesimiesten taholta (4,24)
  • Luottamus palvelussuhteen jatkuvuuteen (4,19)
  • Työn mielenkiintoisuus ja haastavuus (4,14)
  • Työskentelyvälineet ja tuloksellinen työskentely (4,05)
  • Oppimisen ja uudistumisen mahdollisuudet työssä (4,02)

Työhyvinvointi kasvussa

Kokemus työhyvinvoinnista on yksilöllinen

Vaikka Maanmittauslaitoksen työtyytyväisyyskyselyn kokonaistulokset ovat hyvät, löytyy jokaiselta osa-alueelta myös asteikon kaikkein heikoimman arvosanan valinneita vastaajia. Tulosten käsittelyn yhteydessä henkilöstöä kannustetaan tuomaan esille ehdotuksensa heikkojen kohtien parantamiseksi ja vahvuuksien ylläpitämiseksi.

Eräs työntekijämme kertoo työhyvinvointiin liittyvistä ajatuksistaan näin:

”Työhyvinvointi on aina hyvin subjektiivinen näkemys ja niin myös minun kohdalla se koostuu minulle tärkeistä asioista. Tapio Rautavaaran sanoin, ”voi kuinka pieninä palasina onkaan mun työhyvinvointi (leipäni) maailmalla”. Minulle se merkitsee monia pieniä ja vähän suurempiakin asioita, mutta mielestäni sen ydin on siinä, että on kiva lähteä töihin. Saan tehdä omasta mielestä tärkeitä ja mielekkäitä työtehtäviä, joita koen myös muiden arvostavan. Lisäksi se, että saan tarvittaessa tukea työtehtävieni hoitoon sekä työkavereilta että esimiehiltä, ovat yksi perusta minun työhyvinvoinnille.  Ikuisena opiskelijana olen myös kiitollinen siitä, että työnantaja on sekä kouluttanut että antanut minulle mahdollisuuden suorittaa kaksi tutkintoa työn ohella joustavien työaikojen puitteissa. Kehittämällä itse omaa osaamista ja ammattitaitoa, olen rikastanut myös työtehtäviäni. Tietenkin työhyvinvointiin liittyy oman terveyden lisäksi monia muita asioita, mutta tässä ne tärkeimmät asiat, jotka minulle tuovat työhyvinvointia. Jokaisen tulisi miettiä sitä, mitkä asiat vaikuttavat omaan työhyvinvointiin ja pienin palasin kulkea niitä kohti. Osaan tarvitaan tietenkin myös muita työyhteisön jäseniä ja organisaation toimintakulttuuria, mutta silti itse jokainen ottaa sen ensimmäisen askeleen.”

Työhyvinvointia ei voi vaatia – tai ainakaan sitä ei voi kukaan toiselle valmiina antaa. Sen sijaan työhyvinvointia voi vaalia pitämällä huolta niistä asioista, jotka sitä vahvistavat.

PS. Meillä on tälläkin hetkellä monta työpaikkaa avoinna. Tervetuloa hyvinvoivaan joukkoomme: www.maanmittauslaitos.fi/tyopaikat
 

Katri Vermanne
henkilöstöpäällikkö

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit