Uutisvuosi 2018: kartta, kartta ja kartta

Hyvää alkanutta vuotta! Uusi uutisvuosi käynnistyi Maanmittauslaitoksessa, kuten usein ennenkin hintojen muutoksista kertomalla. Luodaan vielä kuitenkin katse viime vuoden luetuimpiin uutisiin: näitä te lukijat klikkasitte auki Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta viime vuonna eniten.

Suvi Staudinger viestintäasiantuntijaKarttojen kiinteistötietojen ajantasaisuus paranee -uutinen elokuulta oli selvä ykkössuosikki, jolle kertyi viime vuonna yli 25 000 sivun katselukertaa ja yli 19 000 vierailua sivulla. Uutisessa kerrottiin, että kiinteistörajojen ja -tunnuksien muutokset päivittyvät eri palveluihin aiempaa tiheämmin. Huhtikuussa vastaava uutinen tiheämmistä päivityksistä maastotietokantaan keräsi sekin yli 18 000 katselukertaa.

Karttapaikkaa koskevat uutiset kiinnostavat avausten määrällä mitattuna eniten verkkosivujemme käyttäjiä. Myös yksittäiset vuosina 2016 ja 2017 julkaistut uutiset kiinnostivat vielä viime vuonna; esimerkiksi se, että Karttapaikka uudistui lokakuussa 2016 tai että oman kiinteistön tietoja voi katsoa toukokuussa 2017 avatusta asiointipalvelusta.

2017 avattuun asiointipalveluun lisättiin huhtikuussa 2018 uusia ominaisuuksia, kuten lainhuudon hakeminen sähköisesti. Kesäkuusta alkaen palvelusta sai myös monipuolisesti kiinteistöjen tietoja, kun aiemmin oli voinut tarkistaa vain omistamansa kiinteistön tiedot.

Ammattimaisia käyttäjiä kiinnostivat kesäkuussa myös Karttakuvapalveluihin tehtävät uudistukset.

Huoneistotietojärjestelmästä uutistilastoissa nousi ylimmäs syyskuinen uutinen: hallitus antoi eduskunnalle esityksen huoneistotietojärjestelmästä.

Heinäkuussa nousi uutinen: Suomen ja Venäjän rajankäynti tuli voimaan heinäkuussa.

Koordinaattijärjestelmien tulevaisuudesta uutisoitiin syyskuussa, sillä nykyiset koordinaattijärjestelmät uhkaavat vanhentua kun ne eivät pysty ottamaan maankuoren liikkeitä ajantasaisesti huomioon.

Aina emme osaa kertoa omasta toiminnastamme fiksuimmalla mahdollisella tavalla: emme hoksaa kertoa, kerromme liian suppealle joukolle tai korostamme epäolennaisia asioita. Maanmittauslaitoksen eri tehtävissä asiakkaita ja kumppaneita riittää. Maanmittaustoimituksissa on selvä sapluuna, miten hakijoiden ja asianosaisten kanssa viestitään. Myös tiiviiden kumppaniverkostojen sisällä tieto kulkee sujuvasti. Kertaluontoiset, isoa tai hajallaan olevaa ihmisjoukkoa ”ehkä-kiinnostavat” asiat ovat niitä tehokkaan viestinnän kannalta hankalia.

Kun maailmalla valeuutiset nostavat päätään, Maanmittauslaitos pitää edelleen tiukasti omassa viestinnässään kiinni periaatteista, että viestintämme on avointa, läpinäkyvää, luotettavaa ja ajantasaista.

Kerro meille, mistä haluaisit lukea ja kuulla vuonna 2019!

Suvi Staudinger
Viestintäasiantuntija

Twitter: @SuviStaudinger @Maanmittaus

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit