Vanha karttakuvapalvelu (WMS) suljetaan marraskuussa 2019

Maanmittauslaitoksen vanha Karttakuvapalvelu (WMS) suljetaan 25.11.2019. Muista siirtyä hyvissä ajoin uuden Karttapalvelun (WMS) käyttäjäksi.

Tarkista oman organisaatiosi tilanne

Uuden karttakuvapalvelun palveluosoite on eri kuin vanhan palvelun osoite. Tarkista, että käytät uutta palveluosoitetta: https://sopimus-karttakuva.maanmittauslaitos.fi/sopimus/service/wms .

Vanhan Karttakuvapalvelun (WMS) mukainen palveluosoite (https://ws.nls.fi/rasteriaineistot/) lakkaa toimimasta 25.11.2019. Pyydämme selvittämään kaikki viittaukset tähän palveluosoitteeseen ja tekemään tarvittavat muutokset WMS:ää hyödyntävissä sovelluksissa ja ohjelmistoissa. Huomaa, että karttatasojen (layer) nimissä on muutoksia vanhan ja uuden palvelun välillä.

Tämä muutos ei koske Karttakuvapalvelu (WMTS) mukaisia palveluosoitteita.

Uusi Karttakuvapalvelu (WMS)

Uusi Karttakuvapalvelu (WMS) on edeltäjäänsä suorituskykyisempi. Palvelussa on tarjolla maastokartta-, taustakartta-, kiinteistöjaotus- sekä ortokuva-aineistoja ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa. Osa aineistoista on nyt saatavilla myös ETRS-GKnn-koordinaatistoissa.

Katso lisätietoja uudesta Karttakuvapalvelusta (WMS).

Karttakuvapalvelussa on tarjolla myös WMTS standardin mukainen rajapintapalvelu. Lisätietoja Karttakuvapalvelusta (WMTS).

Aikaisemmat tiedotteet

Muutoksesta on tiedotettu rajapintojen yhteyshenkilöitä sähköpostitse.

Toukokuun tiedote

Huhtikuun tiedote.

Tiedustelut sähköpostilla: verkkopalvelut(at)maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit