Hyppää pääsisältöön

Vastuullisuusraportti ja tietotilinpäätös vuodesta 2020 julkaistu

Maanmittauslaitos raportoi vastuullisuudestaan jo seitsemättä kertaa. Osana vastuullista tiedon hallintaa ja raportointia toimii nyt toista kertaa julkaistava tietotilinpäätös.

Nuori katsoo metsämaisemaa.

– Julkishallinnollisena toimijana Maanmittauslaitoksen toiminnan on oltava paitsi lainmukaista myös vastuullista. Tämä tarkoittaa, että pyrimme tuottamaan mahdollisimman paljon hyvää yhteiskunnalle, mutta mahdollisimman vähän kuormitusta ympäristölle, toteaa Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen.

Koronavuonna Maanmittauslaitoksen vastuullisuudessa korostui ihmisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Samaan aikaan poikkeusoloista huolimatta onnistuttiin toteuttamaan Maanmittauslaitoksen perustehtävät ja palvelut asiakkaille – siinä mahdollistajana toimi pitkä perinne monipaikkaisen työn tekemisestä sekä uusien korona-ajan toimintatapojen aktiivinen kehittäminen. 

Vastuullisuuden kehittäminen jatkuu entistä laajemmin

Vuonna 2020 vastuullisuuden kehittämisessä ja johtamisessa otettiin entistä määrätietoisempi suunta. Maanmittauslaitokseen saatiin ensimmäinen vastuullisuudesta vastaava johtaja, kun viestintä- ja vastuullisuusjohtaja aloitti virassaan kesäkuussa 2020. Parhaillaan laitoksessa työstetään ensimmäistä vastuullisuusohjelmaa, joka valmistuu loppuvuodesta 2021. 

– Vastuullisuusohjelmalla tarkennetaan, mitä vastuullisuus Maanmittauslaitoksessa tarkoittaa, miten voimme sitä kehittää ja kuinka voimme toteuttaa vastuulliset valinnat arjessamme. Ohjelman tekoon osallistetaan henkilöstöä laajasti, ja olemme saaneet jo paljon hyviä ajatuksia valmisteluun mukaan, kertoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen.

Vastuu maasta -työnimellä työstettävän vastuullisuusohjelman tavoitteena on, että vastuullisuuden huomioimisesta tulee entistä tiedostetumpi ja helpompi osa arjen toimintaa ja päätöksentekotilanteita.

Tietotilinpäätös 2020 on osa vastuullista tiedon hallintaa

Maanmittauslaitoksen tietokokonaisuuksia ovat kiinteistöihin ja huoneistoihin liittyvät tiedot, karttoihin liittyvät tiedot ja paikkatiedot, arkiston tiedot ja tutkimuksen tiedot. Tietotilinpäätös on osa Maanmittauslaitoksen vastuullista tiedon hallintaa ja raportointia. 

– Tietotilinpäätöksessä tehdään näkyväksi Maanmittauslaitoksen keskeiset periaatteet ja käytännöt, jotka koskevat vastuullista ja turvallista tietojen käsittelyä ja hyödyntämistä. Se sisältää myös keskeiset tunnusluvut muun muassa luovutetuista tietomääristä sekä tiedonhallinnan kehittämiskohteita, kuvaa ylijohtaja Petri Korpinen.

Tutustu tuoreeseen vastuullisuusraporttiin ja tietotilinpäätökseen

Lue vuoden 2020 vastuullisuusraportti (pdf). Raportti on luettavissa myös ruotsiksi (pdf) ja englanniksi (pdf).

Lue vuoden 2020 tietotilinpäätös (pdf).

Lisätietoja

www.maanmittauslaitos.fi/vastuullisuus

Pääjohtaja Arvo Kokkonen, 040 028 0875
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen, 050 487 1600 (vastuullisuusraportti)
Ylijohtaja Petri Korpinen, 040 505 7421 (tietotilinpäätös)

etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Vastuullisuus

Uusimmat uutiset ja artikkelit