Verkko-oppimisen ja paikkatieto-osaamisen puolesta

Huhtikuussa julkaistu Paikkatiedolla parempia päätöksiä on valtionhallinnolle tuotettu digitaalinen koulutuspaketti paikkatiedoista eOppiva-alustalla.

Älykäs kaupunki paikkatiedoilla
Kuva:
Maanmittauslaitos

Huhtikuussa julkaistu Paikkatiedolla parempia päätöksiä on ensimmäinen, koko valtionhallinnolle tuotettu digitaalinen koulutuspaketti, joka johdattaa paikkatietojen saloihin nopeasti ja matalalla kynnyksellä. Koulutukseen voi osallistua eOppiva-alustalla.

Valtionhallinnon keräämä ja ylläpitämä paikkatieto on arvokasta. Digitalisaation myötä paikkatietojen merkitys yhteiskunnassa kasvaa ja tarvitaan yhä enemmän tarkempia, parempilaatuisia ja helpommin käytettäviä paikkatietoja ja -palveluita, jotta arvokas tieto saadaan käyttöön. Eri alojen ammattilaisten paikkatieto-osaamisen merkitys korostuu entisestään.

Valtiohallinnon kollegat kouluttautumaan

Paikkatieto-osaamista edistääksemme toteutimme koulutuksen ja kannustamme kaikkia valtionhallinnon kollegoita kouluttautumaan, vaikka paikkatiedot eivät suoraan liittyisikään omaan työtehtävään. Koulutuksen kautta saa haltuun peruskäsitteet ja pääsee jyvälle paikkatietojen maailmasta.

Syyskauden alkaessa tiedotamme valtionhallinnon organisaatiolle kohdistetusti koulutuksen eduista ja kannustamme kollegoita eri virastoissa ja ministeriöissä kouluttautumaan. Lähetämme sähköpostia kollegoille ja aktivoidumme sosiaalisen median kanavissa.

Koulutuksesta saa ja voi jakaa vapaasti tietoa työpaikkojen kahvihetkissä, esimiesten briiffeissä ja sisäisissä viestintäkanavissa.

Parannamme koulutusta ja korjaamme mahdollisia teknisiä ongelmia palautteen perusteella, joten sitä kannattaa antaa koulutuksen sähköisen palautelomakkeen kautta.

Lisätietoja

Paikkatiedolla parempia päätöksiä -koulutus eOppivassa

Paikkatietoalusta-hankkeen Tuki- ja koulutusosahankkeen vetäjä, Anniina Lundvall, 050 342 7251, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat uutiset ja blogit