Hyppää pääsisältöön

Voivatko KMTK-tiedot toimia kunnan kiinteistöveroselvityksen ja rekisterin parannuksen vihjetietona?

Maanmittauslaitos toteuttaa syksyn aikana yhteistyössä Vaasan kaupungin kanssa kokeiluprojektin, jossa selvitetään voiko Kansallisen maastotietokannan (KMTK) tietoja hyödyntää kunnan kiinteistöveroselvityksissä ja yleisesti rekisterien parannustyössä. Tulos- ja keskustelutilaisuus pidetään keskiviikkona 10.11.

kerrostalojen kattoja
Kuva:
Riku Nikkilä

Projektin konsulttina toimiva Ubigu tuottaa projektin tulosten pohjalta menetelmän kuvauksen, jossa lähtötietoja käyttäen tuotetaan verottajaa varten toimitettavat, kunnan tarvitsemat tiedot kiinteistöittäin sekä nähdään niissä havaitut puutteet. Lisäksi tuotetaan ehdotukset kunnalle siitä, miten tiedot voidaan parhaiten korjata eri rekistereihin.

Menetelmässä keskeistä on, että epäiltyjen puutteiden ja poikkeamien tunnistaminen onnistuu mahdollisimman automaattisesti. Menetelmän tietopohja perustuu kunnille tuotettuihin VTJ-PRT-analyyseihin, jotka syntyvät rakennustiedon linkitysprosessin seurauksena. Lue lisää VTJ-PRT-linkitystyöstä.

Keskustelutilaisuudessa 10.11. kerrotaan, miten menetelmä toimii, mitä hyötyä siitä on kunnalle ja millaisia tuloksia sillä on saatu. Loppuseminaarissa Ubigun edustaja esittelee työn tulokset ja tehdyt havainnot nykyprosesseissa. Lisäksi hahmotellaan sitä, miten menetelmää voisi tulevaisuudessa hyödyntää. Vaasan kaupunki ja muut osallistuneet kunnat kertovat omista havainnoistaan. 

Tilaisuuden ilmoittautuminen päättyi 8.11. Jos haluat mukaan, ole yhteydessä Anniina Lundvalliin etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Tilaisuus tallennetaan ja linkki tallenteeseen lähetetään ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan. 

Projektin raportin ja lisätietoa löydät täältä.

Lisätietoja: projektin vetäjä, yli-insinööri Antti Jakobsson, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Lue myös:

Paikkatieto
Kiinteistövero
Maastotietokanta

Uusimmat uutiset ja artikkelit