Vuosi verkkosivu-uudistuksesta: mobiilikäyttö kasvussa, Karttapaikan suosio kiistaton

Uusittu maanmittauslaitos.fi-verkkosivusto otettiin käyttöön vuosi sitten. Kävimme katsomassa käyttäjätilastoista, miten uuden sivuston ensimmäinen vuosi on sujunut.

Parikunta istuu laiturilla käsi kädessä. Kuva maanmittauslaitos.fi:n etusivulta.

Maanmittauslaitos.fi-verkkosivuilla käytiin 15.5. - 31.12.2017 välisenä aikana lähes 2 miljoona kertaa. Kuukaudessa kävijöitä oli keskimäärin 250 000. Vilkkainta oli elokuussa, jolloin sivuilla vierailtiin 300 000 kertaa ja hiljaisinta joulukuussa, jolloin kävijöitä oli alle 200 000.

Karttapaikka on ylivoimaisesti suosituin palvelumme. Karttapaikka-sivua klikattiin lähes miljoona kertaa ja Karttapaikan osuus on noin viidennes kaikista sivulatauksista. Hyvänä kakkosena tulee Kiinteistötietopalvelu, lähes 400 000 sivulatauksellaan.

Mobiilikäyttäjien (kännykkä ja tabletti) osuus oli 28,6 % kaikista käyttäjistä. Määrä kasvoi vuodessa 36 %. Vuonna 2016 mobiilikäyttäjiä oli noin joka viides.

Anna palautetta verkkosivuistamme

Maanmittauslaitos.fi-sivuilla on 15.2. alkaen käynnissä asiakaskysely, jonka kautta voit kertoa mielipiteesi verkkosivuista ja antaa kehitysehdotuksia. Kysely on avoinna 15.3. asti. Vastaamalla kyselyyn autat meitä parantamaan sähköisiä palveluitamme.

Uusimmat uutiset ja blogit