Webinaari 27.10: Uudet laserkeilausaineistot – näin kunnat pääsevät hyödyntämään niitä

Uuden laserkeilausohjelman mukaista, tiheämpää laserkeilausaineistoa on nyt saatavilla. Tervetuloa kuulemaan lisää ja ottamaan laserkeilausaineistot kunnassa tehokäyttöön!

Aika: tiistaina 27.10. klo 10.30–11.00
Paikka: Skype 

Maanmittauslaitos aloitti keväällä 2020 uuden laserkeilausohjelman mukaiset valtakunnalliset laserkeilaukset. Kuvaussykli on nyt aiempaa tiheämpi, mikä mahdollistaa koko Suomen kattavat entistä ajantasaisemmat aineistot. Lisäksi uudessa laserkeilausohjelmassa tuotetaan entistä tarkempaa maanpinnan kolmiulotteista tietoa (aineiston tiheys 5 pistettä/m²).

Kunnat voivat hyödyntää laserkeilausaineistoa ja siitä tuotettavia kolmiulotteisia malleja monenlaisiin analyyseihin ja tuotteiden tekemiseen, kuten esimerkiksi melu-, hulevesi- ja tulvamallinnukseen sekä erilaisten pintamallien laskemiseen.

Uusi tiheä aineisto on tullut saataville tänä syksynä, ja aineiston voi saada käyttöön hankkimalla siihen käyttöluvan. Tervetuloa kuulemaan lisää ja ottamaan laserkeilausaineistot kunnassa tehokäyttöön! Webinaarissa:

  • käydään läpi tiheämmän, 5 p:n laserkeilausaineiston käyttöehdot
  • kuullaan, miten aineistoa saa käyttöön (jakelupalvelu ja prosessi)
  • tutustutaan avoimeen testiaineistoon (miltä alueilta ja mistä sitä saa)

Webinaarin vetää johtava asiantuntija Juha Kareinen Maanmittauslaitoksesta, ja se on suunnattu etenkin kuntien edustajille.

Lue lisää laserkeilausaineistojen hankkimisesta: www.maanmittauslaitos.fi/laserkeilausaineistot

Osallistu webinaariin

Webinaariin osallistutaan Skypen kautta. Liity webinaariin tästä linkistä.

Webinaarin tallenne julkaistaan Paikkatietoalustan YouTube-kanavalla. Lisätietoa Paikkatietoalustan webinaareista: maanmittauslaitos.fi/koulutukset

Uusimmat uutiset ja artikkelit