Yhdenvertaisuudesta ja saavutettavuudesta

Maanmittauslaitoksen tulee arvioida ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista omassa toiminnassaan. Yhdenvertaisuutta tulee edistää suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti.

Mies metsän keskellä. Man i skogen.
Kuva:
Julia Hautojärvi/Maanmittauslaitos, Lantmäteriverket

Maanmittauslaitoksen palveluiden tulee olla yhdenvertaisesti kaikkien asiakkaiden saavutettavissa. Tämän voimme varmistaa tarjoamalla asiakkaille mm. esteettömän pääsyn palvelupisteisiin, esteettömiä viestintäkanavia, tulkkipalveluita ja räätälöityjä materiaaleja.

Olemme tehneet Maanmittauslaitokselle henkilöstöpoliittisen yhdenvertaisuussuunnitelman osana henkilöstösuunnitelmaa. Tämän lisäksi meidän on laadittava suunnitelma toimista, joilla edistetään yhdenvertaisuutta palveluissa ja muussa toiminnassa. Maanmittauslaitoksen yhdenvertaisuussuunnitelma valmistuu marraskuun 2020 loppuun mennessä.

Maanmittauslaitos raportoi henkilöstöraportissaan ihmisten kokemasta työyhteisön yhdenvertaisuudesta. Viime vuoden tulos oli valtion henkilöstötutkimuksen eli VMBaron mukaan tasolla 4,12 (asteikolla 1 – 5). Edellisvuonna 2018 tulos oli tasan 4. Valtionhallinnon työyhteisöissä keskimääräinen tulos oli 3,75 viime vuonna. 

Perusoikeudet kuuluvat kaikille

Suomen perustuslain mukaan yhdenvertaisuus on yksi perusoikeuksistamme. Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa henkilöön liittyvät tekijät – olivatpa ne syntyperää tai ihonväriä – eivät saisi vaikuttaa ihmisten mahdollisuuksiin päästä koulutukseen, saada työtä ja erilaisia palveluja. Perusoikeudet kuuluvat meille kaikille.

Yhdenvertaisuuden periaate viittaa perustuslaissamme sekä syrjinnän kieltoon että ihmisten yhdenvertaisuuteen lain edessä. Yhdenvertaisuuslaki, rikoslaki, tasa-arvolaki ja työlainsäädäntö tarkentavat syrjinnän kieltoa elämän eri osa-alueilla.

Yhdenvertaisuuslaki tuli voimaan vuonna 2015. Lain tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä syrjintää sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeusturvaa. Viranomaisella on puolestaan velvollisuus arvioida ja edistää yhdenvertaisuutta.

Arvo Kokkonen
pääjohtaja

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen.
Kuva: Julia Hautojärvi/Maanmittauslaitos

_______________________________________________________________________________________

Maanmittauslaitoksen blogissa eri kirjoittajat käsittelevät Maanmittauslaitoksen ajankohtaisia asioita. Voit keskustella aiheesta kirjoittamalla blogiin kommentin sivun alareunassa. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Kommentit

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat uutiset ja blogit