Hyppää pääsisältöön

Zahidul Bhuiyan nimitettiin tutkimusprofessoriksi

Tutkimuspäällikkö, FT, Zahidul Bhuiyan on nimitetty tenure track -tutkimusprofessoriksi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskukseen 1. joulukuuta 2021 alkaen.

Tutkimuspäällikkö Zahidul Bhuiyan nimettiin tenure track -tutkimusprofessoriksi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskukseen
Tutkimuspäällikkö Zahidul Bhuiyan nimettiin tenure track -tutkimusprofessoriksi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskukseen.

Bhuiyanin työ navigoinnin ja paikannuksen osastolla keskittyy tarkan paikannuksen, navigoinnin ja ajanmäärityksen tutkimiseen ja kehittämiseen eli PNT:hen (Positioning, Navigation, and Timing). Bhuiyan on työskennellyt tutkijana viimeiset 16 vuotta ja ollut mukana lukuisissa EUn, Euroopan avaruusjärjestö ESAn, EUSPAn ja Suomen akatemian rahoittamissa TKI-hankkeissa. Hän on myös luennoinut aktiivisesti suomalaisissa yliopistoissa ja tutkijakouluissa. 

Paikkatietokeskuksessa Bhuiyan johtaa tutkimusryhmää, joka keskittyy paikannuksen tarkkuuteen, saatavuuteen ja luotettavuuteen.  

“Haluan syventää yhteistyötä suomalaisten yliopistojen kanssa entisestään. Satelliittipaikannuksen osaamiselle on voimakasta kysyntää kansainvälisesti, ja tutkimuksen avulla voimme vahvistaa Suomen hyvää asemaa PNT-teknologian kärkiosaajissa”, hän kertoo. 

Tutkimusprofessuuri on selkeää jatkumoa Bhuiyanin tähänastiselle työlle.

”Olen keskittynyt satelliittipohjaisen paikannuksen tutkimukseen sekä samanaikaisesti kehittänyt ja tutkinut Euroopan satelliittipaikannusjärjestelmää Galileoa, kiinalaista BeiDou’ta, intialaista NavIC’tä sekä venäläistä GLONASS’ia. Nykyisin kaikki tunnetut järjestelmät voivat oikean teknologian avulla tarjota paikannustietoa desimetrien tarkkuudella. Tutkijayhteisössä pyrimme viemään tarkkuuden seuraavaksi jopa senttimetrien tasolle.”

Huippututkimusta edistämässä 

Tenure track -urapolku professuureihin on tuttu yliopistoista, ja järjestelmä on hiljalleen tullut käyttöön myös tutkimuslaitoksissa. Paikkatietokeskus FGI käynnisti oman tenure track -ohjelmansa vuonna 2019 tavoitteena tarjota tutkijoille pidempiä työsuhteita sekä järjestelmällistä tukea ja ohjausta. Ajatuksena on, että tenure track -professuurista hyötyvät ohjelmaan valittu tutkija, tutkimuslaitos ja alan huippututkimus. 
 

Tutkimus
Satelliittipaikannus
Paikkatietokeskus

Uusimmat uutiset ja artikkelit