Paikkatietoalusta

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristö osoitteessa beta.paikkatietoalusta.fi on paikka paikkatiedon tuottajille ja hyödyntäjille Paikkatietoalustan palveluiden testaamiseen.

Osa palveluista on tarkoitettu ammattikäyttöön, toisia taas voi hyödyntää kuka tahansa paikkatiedosta kiinnostunut. Palvelujen avulla on mahdollista parantaa tietojen laatua, yhteentoimivuutta ja hyödynnettävyyttä.

Palveluiden käyttö on maksutonta. Suurinta osaa palveluista voi käyttää kirjautumatta, mutta osa vaatii kirjautumisen ja käyttöoikeuden hakemisen.

Valtaosa Paikkatietoalustan palveluista on avoimia kaikille käyttäjille. Laatuvahdin ja Tallennuspalvelun käyttöön tarvitset kuitenkin käyttöoikeuden kehitys- ja koulutusympäristöön. Käyttöoikeutta haetaan sähköisellä lomakkeella. Käyttöoikeus myönnetään organisaatioille, jotka haluavat selvittää ja kehittää organisaationsa mahdollisuutta liittyä myöhemmin Paikkatietoalustan tuotantoversion käyttäjiksi tai jotka selvittävät mahdollisuuksia aineistojen siirtämiseen Paikkatietoalustalle.

Maanmittauslaitos lisää palveluun tarvittavat asetukset organisaation aineistojen tuomiseksi. Tätä varten tarvitaan näyteaineistoa ja tietoa aineiston tietomallista.

Toimi näin:

  1. Tutustu Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön käyttöehtoihin ja käyttöoikeuteen.
  2. Hae käyttöoikeutta sähköisellä lomakkeella.
  3. Saat sähköpostiisi käyttöoikeuden ja ohjeet palvelun käyttöönotosta.
  4. Toimi ohjeiden mukaan. Kysy tarvittaessa apua sähköpostitse: tuki@paikkatietoalusta.fi
  5. Tämän jälkeen sinuun ollaan yhteydessä organisaation aineistojen testaamiseksi.
  6. Kun aineistojen testaaminen on suoritettu, pääset käyttämään Laatuvahtia ja Tallennuspalvelua.

Tarvitsetko käyttöönottoon tukea? Lähetä viestiä tuki@paikkatietoalusta.fi.