Hyppää pääsisältöön

Meiltä saat tietoa ja palvelua maasta

Tarjoamme laadukasta ja ajantasaista tietoa sekä erilaisia digipalveluita asiakkaidemme tarpeisiin. Ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja ja tuotamme paikkatietoa koko Suomesta. Maanmittauslaitoksen palveluita ja aineistoja voivat hyödyntää esimerkiksi yritykset, viranomaiset ja kunnat.

Ota käyttöösi palvelut, joiden avulla saat tiedot sujuvasti organisaatiosi käyttöön. 

Palvelemme tarpeidesi mukaan

 1. Ota yhteyttä. Etsitään yhdessä tilanteeseesi parhaiten sopivat tuotteet ja palvelut.
 2. Voit tutustua tietotuotteisiimme verkkosivuillamme:
  Kiinteistötiedot  Kaikki Suomen kiinteistöt rekisterissä
  Kartat ja paikkatiedot  Kun sijainnilla on väliä
  Kiinteistövaihdannan rajapinnat   Ratkaisuja sähköiseen kiinteistökauppaan
 3. Anna palautetta tuotteistamme. Kehitämme aineistoja ja palveluita jatkuvasti, joten käyttäjien kokemukset ja ajatukset ovat meille tärkeitä. 

Haluatko tietää lisää? Tilaa uutiskirje!

Kiinnostaako

 • huoneistotietojärjestelmän kehittäminen? 
 • paikkatietojen tehokkaampi käyttö? 
 • Maanmittauslaitoksen ajankohtaiset kuulumiset?

Uutiskirjeissä kerromme ajankohtaiset kuulumiset palveluistamme ja niiden kehityksestä.

Tilaa uutiskirje

Tiedosta on moneksi katso esimerkit

Tutustu, miten asiakkaamme hyödyntävät aineistoja ja palveluita.

Avoimet aineistot ovat visualisoijan aarreaitta

"Kartta, joka esittää mikä on yleisim paikannimessä esiintyvä sana eri puolilla Suomea."
Yleisin paikannimissä esiintyvä sana vaihtelee eri puolilla Suomea. Kuva: Topi Tukanov. Lähde: Maastotietokannan avoin paikannimiaineisto.

”Olen käyttänyt Maanmittauslaitoksen avoimia aineistoja monessa roolissa: harrasteprojekteissa, freelancerina visualisointiprojekteissa ja nyt töissä lähes päivittäin”, kertoo Topi Tjukanov, joka työskentelee Gispo Oy:ssä paikkatietoasiantuntijana. ”Olemme tehneet asiakkaillemme Maastotietokannan lataustyökalun QGISiin. Työkalulla voi helposti ladata Maastotietokannan suoraan haluamaltaan alueelta QGISiin jatkoanalyysejä ja visualisointeja varten. Aineistoja käytetään myös koulutuksissa ja projekteissa.”

”Harrasteprojekteissani olen käyttänyt varmaan kaikkea, mitä Maanmittauslaitoksen avoimilta rajapinnoilta ja latauspalvelusta löytyy, mm. Maastotietokantaa, korkeusmalleja ja nimistöä. Omalla verkkosivullani olevissa visualisoinneissa on esimerkkejä Suomesta ja muista maista.”

 

 

 

 


Laserkeilausaineisto auttaa tutkimustyössä

Kivirakennelma erämaassa.
Sturmbock-linnoituskokonaisuuden jälkiä on etsitty laserkeilausdatan avulla Käsivarren Lapissa. Kuvassa tähystysasema. Kuva: Emil Kastehelmi ja Aleksi Rikkinen

Tutkijat Emil Kastehelmi ja Aleksi Rikkinen kertovat Maanmittauslaitoksen avoimen laserkeilausdatan mahdollistaneen heidän kartoitustutkimuksensa Käsivarren Lapissa. Dataa hyödyntämällä Kastehelmi ja Rikkinen ovat keränneet kansainvälisesti uniikin paikkatietoaineiston toisen maailmansodan aikaisesta saksalaisesta Sturmbock-linnoituskokonaisuudesta. MML:n aineistojen avulla toteutettu maastokartoitus edistää sotahistoriallisten kohteiden tunnettavuutta, suojelua sekä jatkotutkimusta. 

Tutkijat hankkivat aineistot käyttöönsä MML:n avoimien aineistojen tiedostopalvelun avulla, ja tutkimuksen tulosten esittämisessä hyödynnetään puolestaan Paikkatietoikkunan karttajulkaisu-palvelua. Tutustu Kastehelmen ja Rikkisen työhön tarkemmin.

 


Rajapintapalvelut vauhdittavat yritysten toimintaa 

Piirros sienestäjästä poimimassa sieniä.
Kuva: Hanna Malinen

Maanmittauslaitoksen rajapintapalveluja käyttävät niin arkeologit kuin vaikkapa asuntokaupan osapuolet – ja marjastajat. Lue rajapintapalvelujen mahdollisuuksista Tietoa maasta -lehden jutusta.

 

 

 

 


Asiakkaat kiittävät – Maanmittauslaitos on osa palveluketjua

Nainen ja mies katsovat samaan suuntaan.
On tärkeää, että palveluiden kehitystyötä tehdään tiiviisti yhdessä asiakkaiden kanssa. Kuvassa Pauliina Heikkilä Maanmittauslaitokselta ja Jermu Säippä Danske Bankilta.

Maanmittauslaitoksen yhden yritysasiakkaan, Danske Bankin riskienhallinnan asiantuntija Jermu Säippä​ on tyytyväinen palvelukokonaisuuteen. Lue Säipän ajatuksia siitä, miten Maanmittauslaitoksen digipalvelut ja rekisterit mahdollistavat luotettavan, sujuvan liiketoiminnan. Juttu on julkaistu Suomen kuvalehden Tulevaisuuden Yritys ja yhteiskunta -ilmoitusliitteessä syyskuussa 2020.

 

 

 


Maanmittauslaitos palveluksessasi

Kiinteistöt ja huoneistot rekisterissä

Kaikki Suomen kiinteistötiedot on tallennettu Maanmittauslaitoksen rekistereihin. Sieltä saat esimerkiksi tiedon kiinteistön sijainnista, omistajasta, kiinnityksistä ja kiinteistöjen kauppahinnoista. Kiinteistötietojen ammattimaiseen käyttöön on tarjolla erilaisia palveluita.

Paitsi rekisteritietoa tarjoamme myös ratkaisuja sähköiseen kiinteistökauppaan.

Rakennamme uutta sähköistä huoneistotietojärjestelmää, jonne viedään tiedot osakehuoneistojen omistajista. Se mahdollistaa sähköisen asunto-osakekaupan tulevaisuudessa.

Sähköinen kiinteistö- ja asuntokauppa nopeuttaa ja helpottaa kaupantekoa. Sähköisen kauppakirjan voi allekirjoittaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Paikkatiedot käyttöösi koko Suomesta

Voit hyödyntää Maanmittauslaitoksen tuottamaa maastotietoa (paikannimet, tiet, rakennukset, vedet, pellot, maaston kuviot, korkeussuhteet sekä hallintorajat) sekä ilmakuvia ja laserkeilausaineistoja. Tutustu aineistojen tuotekuvauksiin. 

Luotettavaa, ajantasaista aineistoa on saatavilla koko Suomesta. Laadukkaan paikkatiedon varaan yritykset voivat rakentaa toimivia ja turvallisia palveluita.

Aineistomme ovat pääasiassa maksuttomia. Saat maastotiedot käyttöösi verkosta lataamalla, tekemällä tilauksen tai hakemalla ne suoraan rajapinnalta. Katso ohjeet erilaisten tuotteiden ja palveluiden käyttöön.

Kun tieto virtaa, toiminta tehostuu ja säästöjä syntyy!

Tutustu palveluvalikoimaamme alla olevan videon avulla (kesto 3.53 min).