Skip to main content

Hoida kiinteistöasiat verkossa

Tiesitkö, että Maanmittauslaitoksen verkkopalveluissa voit hoitaa kiinteistöösi liittyviä asioita: hakea kiinteistöjen tietoja sekä tehdä hakemuksia?

Asiointipalvelusta voit katsoa maksutta tiedot omistamistasi kiinteistöistä ja määräaloista sekä vuokra-alueista. Palvelu näyttää kiinteistöjen sijainnin kartalla sekä kiinteistön perustiedot, kuten pinta-alan, nimen ja rekisteröintipäivän. Palvelusta voit katsoa myös kiinteistöjesi omistus- ja kiinnitystiedot.

Osta otteita ja todistuksia

Asiointipalvelusta voit ostaa kiinteistöihin liittyviä otteita ja todistuksia. Palvelusta saa kaikista kiinteistöistä lainhuuto- ja rasitustodistuksia sekä kiinteistörekisteriotteita ja kiinteistörekisterin karttaotteita. Tietoja tarvitaan esimerkiksi kiinteistökaupan yhteydessä.

Rekisteröi kiinteistösi omistusoikeus

Kun maa vaihtaa omistajaa, on uuden omistajan rekisteröitävä omistusoikeutensa. Jos kaupanvahvistaja on vahvistanut kiinteistön tai määräalan kaupan, lahjan tai jakosopimuksen, voit hakea lainhuutoa asiointipalvelun kautta. Hakemuksen voi tehdä asiointipalvelussa noin viikon kuluttua luovutuskirjan allekirjoituksesta.

Kun tarvitset maanmittaustoimitusta

Maanmittaustoimituksilla muodostetaan uusia kiinteistöjä, määritetään kiinteistön ulottuvuuksia ja voidaan muuttaa kiinteistöihin liittyviä oikeuksia. Toimituksissa tehdyt päätökset merkitään Maanmittauslaitoksen ylläpitämään kiinteistötietojärjestelmään.

Asiointipalvelun kautta voit hakea kaikkia maanmittaustoimituksia, esimerkiksi rajankäyntiä, yksityistietoimitusta, rasitetoimitusta, halkomista ja lohkomista. Kun haet määräalalle lainhuutoa, lähtee lohkominen automaattisesti vireille eikä sitä tarvitse erikseen hakea.

Tee kiinteistökauppa tai hae kiinnitystä

Kiinteistövaihdannan palvelu on verkkopalvelu kiinteistön omistajalle. Palvelussa voit luonnostella ja allekirjoittaa kiinteistön tai vuokraoikeuden kauppakirjan, lahjakirjan, vaihtokirjan sekä kaupan esisopimuksen.

Kun haluat käyttää kiinteistöä tai vuokraoikeutta velan vakuutena, sinulla tulee olla voimassa oleva kiinnitys. Voit hakea kiinnitystä Kiinteistövaihdannan palvelussa.

Palvelun käyttö

Asiointipalveluun ja Kiinteistövaihdannan palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Latest service messages